Saako lainan maksaa takaisin milloin haluaa?
Näin otat pikalainan, 10 vinkkiä

Netissä on kymmeniä luotontarjoajia ja satoja sivustoja, jotka välittävät pikalainoja ja kulutusluottoja. Kuinka sivuja tulisi lukea ja mitä niissä pitäisi ottaa huomioon? Mitä eroa on pikalainalla ja kulutusluotolla? Miten saan lainaa?

10 vinkkiä pikalainan ottamiseen

 Mitä kannattaa huomioida ja kuinka pikalainasivuja tulisi lukea? Katso 10 vinkkiä ja vältä virheet.

 

1. Mieti ensin, paljonko tarvitset rahaa lainaksi. 


Riittääkö muutama satanen vai tarvitsetko tuhansia? Pikalainan ja kulutusluoton ero on tässä: Pikalaina on alle 2000 euron summa ja sen laina-aika on korkeintaan 2 vuotta. Erilaisia kulutusluottoja on tarjolla jopa 30 000 euroon asti ja laina-aikaa annetaan jopa 10 vuotta. Kun tiedät summan, osaat suunnistaa oikealle sivulle.

2. Pikalainat ja kulutusluotot ovat vakuudettomia luottoja.

Eli sinun ei tarvitse kiinnittää luoton takeeksi omaisuuttasi tai kysellä omaisiasi takaamaan lainaa. Vakuudeton laina on lainanantajalle riskialttiimpaa ja siksi sen hinta on paljon korkeampi kuin pankkilainan.

3. Luotonantaja haluaa varmistaa maksukykysi.

Monet lainanantajat vaativat 21-vuoden ikää ja säännöllisiä vähintään 1000 euron kuukausituloja. Lisäksi lainanhakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintää, tämä tarkistetaan automaattisesti lainaa hakiessa. 

4. Vertaile eri firmojen samankokoisia lainoja.

Vertalulla voit säästää satoja euroja, sillä eri firmoissa samasta rahasummasta joutuu maksamaan hyvin erilaisia hintoja. Vertailu onnistuu parhaiten netissä pikalaina- ja kulutusluottovertailusivuilla, kuten Vertaaluotto.fi -sivustolla.

5. Mieti, milloin voit maksaa lainan takaisin.

Sinun täytyy tietää laina-aika jo eri lainoja vertailtaessa. Laina-aika vaikuttaa olennaisesti siihen, paljonko tulet maksamaan korkoja lainastasi.

6. Ota selvää lainan kaikista kuluista.

Tämä lienee lainanhaun vaikein osuus. Kuluttajansuojalain mukaan lainan kaikki kulut todellisine vuosikorkoineen tulisi ilmoittaa heti asiakkaalle. Näin ei valitettavasti kuitenkaan aina ole. Lainasivustojen lainalaskureilla saat sivustosta riippuen ainakin arvion lainan kuluista. Joillakin sivuilla kerrotaan kaikki kulut, toisilla sivustoilla lainalaskuri ei kerro esimekiksi tililuoton avauskustannuksia.

7. Määritä laina-aika realistiseksi.

Joissakin pikalainoissa laina-aikaa voi olla myöhemmin vaikea muuttaa tai siitä peritään lisämaksua. Lainaa ei välttämättä voi maksaa kokonaan pois silloin kuin haluaa, vaan siitä voi joutua maksamaan ylimääräistä. Useimmat kulutusluotot sen sijaan voi halutessaan lyhentää loppuun milloin tahansa.

8. Tarvitsetko lyhennysvapaita kuukausia?

Pikalainoissa lyhennysvapaita kuukausia ei useinkaan ole mahdollista pitää, mutta pidemmissä kulutusluotoissa on yleensä mahdollista pitää yksi tai kaksi lyhennysvapaata kuukautta vuodessa.

9. Varmista, onko luottofirma rekisterissä.

Pikalaina-ala on vakiintunut paljon alkuvuosien takaisesta ”villin lännen” meinigistä.
Silti kannattaa vielä varmistaa, että firma, josta olet lainaamassa, toimii laillisesti ja oikein. Tarkista, löytyykö luotonantaja aluehallintorekisteristä.

10. Maksa laina takaisin aikanaan!

Hoida lainan takaisinmaksu huolellisesti, jotta et joudu myöhemmin vaikeuksiin. Varsinkaan pienillä luotonantajilla ei ole varaa odotella suorituksia paljon yli eräpäivän, maksumuistutukset lähtevät samantien ja jokainen niistä maksaa sinulle. Maksujen viivästyminen tulee erittäin kalliiksi ja pahimmassa tapauksessa voit menettää luottotietosi.

 Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja
Siirry alkuun