Lainaa ulkomailta

Listasimme parhaat - norjalainen Bank Norwegian on Suomen suosituin

Luottoa ulkomailta

Internet mahdollistaa lainan ottamisen myös ulkomaisista pankeista ja rahoituslaitoksista, käytännössä kaikista, jotka tarjoavat luottoja suomenkielellä. Ulkomaisia luottoja ja lainapaikkoja onkin jo tosi paljon, ja koska niiden nettisivut ja kaikki palvelut ovat suomeksi, on joskus todella vaikea erottaa, onko kyseessä kotimainen vai ulkomainen luotto. Samalla tavalla kuin nettikaupoissakin. Lopulta ei ole edes väliä, lainapaikan luotettavuus ja itse luoton sopivuus täytyy joka tapauksessa arvioida ja tutkia etukäteen, oli kyseessä kotimainen tai ulkomainen luotto.

Ulkomaistakaan lainaa ei ole mahdollista hakea tai saada ilman luottotietoja.

Ulkomaiset lainat Suomessa

Suomen markkina-alueella nettiluottoja tarjoavat ennen kaikkea ruotsalaiset ja norjalaiset pankit, jotka myös tekevät yhteistyötä lukuisten kotimaisten lainanvälittäjien ja kilpailuttajien kanssa. Jonkin verran toimijoita löytyy myös Virosta ja Tanskasta, mutta muualta Euroopasta ei lainkaan. Nettiluottojen markkina onkin muuttunut Suomessa paljon ulkomaisten luottojen tultua.

Lainaa ulkomailta ilman luottotietoja ei ole tietenkaan mahdollista saada. Ulkomaisia nettiluottoja koskevat täysin samat säännöt kuin kotimaisiakin. Hyvää lainanantotapaa täytyy noudattaa, ja tähän kuuluu se, että luottotiedottomalle ei luottoa myönnetä. Luottotiedot tarkistetaan jokaiselta hakijalta.

Norjalaiset luotot netistä

Tunnetuimpia ulkomaisia luottoja ovat norjalaiset luotot, kuten Bank Norwegian, Komplett Bank, Monobank sekä uusimpana Instabank. Norjalaiset pankit vaativat usein asiakkailtaan keskimääräistä korkeampaa ikää, eli yleensä 23 vuotta. Lisäksi säännölliset tulot täytyy olla, mikä tarkistetaan luottokartoituksella.

Bank Norwegian aloitti Suomessa joulukuussa 2015 ja sen tarjoamat kulutusluotot ampaisivat saman tien suosituimpaan kärkeen. Vuonna 2017 Norwegianin kulutusluotto oli selvästi suosituin nettiluotto Suomessa. Sen ylivoimaisuuden tekee todennäköisesti se, että se tarjoaa tällä hetkellä netin suurimpia vakuudettomia kulutusluottoja, 1000-60 0000 euroa, ja luoton korkotaso on moniin muihin kulutusluottoihin verrattuna todella kohtuullinen. Korko on 8,99% – 22,49% riippuen asiakkaan luottoluokituksesta ja maksukyvystä, lainan korko ja lainaehdot päätetään aina luottokartoituksen jälkeen. Voi myös olla, että Bank Norwegianin tunnettuutta lisää sen tarjoama talletuspalvelu, jossa talletuksille maksetaan huima 1,75% korko. Uusimpana Bank Norwegian on ottanut käyttöönsä luottokortin, jossa käyttökuluja ei ole muuten kuin korkokulut. Lisäksi luottokortin käyttö kerryttää pisteitä, joita asiakas voi käyttää muun muassa Norwegianin lennoilla. Kaikkinensa Bank Norwegianin ylivoima perustunee yleiseen tunnettuuteen sekä luotettavaan ja selkeään brändiin, jonka se on tosi nopeasti lunastanut Suomessa itselleen.

Lainaa ulkomailta

 

Toinen suosittu norjalainen pankki on Komplett Bank, joka tarjoaa kulutusluottoja 50 000 euroon saakka, suurinpiirtein samanlaisella korkotasolla kuin Bank Norwegiankin. Komplett Bankin erikoisominaisuus on mahdollisuus joustavaan takaisinmaksuun, jolloin luotosta maksetaan vain korkokuluja, eikä oikeastaan lyhennetä lainkaan. Joka kuukausi asiakas saa itse valita lyhentämänsä summan.

Instabank on norjalaisista pankeita uusin tulokas, se aloitti Suomessa vuonna 2018. Instabankin liikeidea on niin ikään joustava luotto, eli asiakas voi hakea maksimissaan 50 000 euron suuruisen kulutusluoton kiinteällä kuukausimaksulla tai sitten joustavalla takaisinmaksulla. Instabankin korkotaso on niinikään samaa luokkaa kuin edelliset, ja korkotaso päätetään jokaisen asiakkaan kohdalla erikseen luottokartoituksen jälkeen.

Norjalaiset pankit ovat laittaneet hyvää säpinää myös suomalaisiin pikaluottotoimijoihin, sillä niiden tultua Suomen markkinoille korkotaso on hieman yleisesti laskenut ja erilaisia lainatuotteita tullut markkinoille.

Ruotsalaiset lainat netistä

Ruotsalaisia pankkeja on toiminut Suomessa jo kauan, tunnetuimpia ruotsalaispankkeja lienee Nordea, joka vastikään muutti pääkonttorinsakin Suomeen. Myös pienempiä rahoitusyhtiöitä on toiminut Suomessa jo kauan, ja pienet ja nopeat vakuudettomat kulutusluotot ovatkin tulleet tutuksi nimenomaan ruotsalaisten rahoitusyhtiöiden kautta. Esimerkiksi Halens laina, nykyisin Halino, ja Ellos Yksityislaina olivat tuttuja kulutusluottoja jo kuponkiaikoina. Nykyisin Ellos lainan ja monia muitakin lainoja tarjoaa Resurs Bank.

Ruotsalaisista lainoista tutuimpia on varmasti Lendo nykyään, vaikka Lendo itse ei mitään luottoja myönnä, vaan välittää yhteistyökumppaneidensa lainoja sekä vertailee ja kilpailuttaa luotot asiakkaiden puolesta. Lendon kumppaneina on niin ruotsalaisia kuin suomalaisiakin rahoitusyhtiöitä. Avida Finans, Collector Credit, Credento, Credigo, Nordnet Bank, Resurs Bank, Svea Ekonomi ja Swedbank ovat ruotsalaisia lainapaikkoja, joiden kaikkien lainoja ei voi hakea edes suoraan toimijoilta, vaan välikäsien, kuten Lendon kautta.

Tanskalaiset pankit

Tanskalaisista pankeista tunnetuin on Danske Bank, joka on toiminut kivijalkapankkina Suomessa jo kauan. Nettiluottoja ei tällä hetkellä myönnä tanskalaiset pankit vielä Suomessa, mutta on tanskalaisia lainojen kilpailutussivustoja, jotka välittävät toisten rahoitusyhtiöiden luottoja. Tai pikemminkin välittävät lainankilpailutuspalveluita. Näitä sivustoja ovat esimerkiksi Avenuelainaa, Kreditirahoitus, ja Hafnia rahoitus. Sivustot välittävät Salus Groupin, Freedom Rahoituksen ja Rahalaitoksen palveluita.

 Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja
Siirry alkuun