Lainan ja eräpäivän siirto

Lähes poikkeuksetta kaikissa lainafirmoissa eräpäivän voi itse asettaa, tietyissä rajoisssa. Luottojen eräpäivät ovat usein 7, 14, 30, 60 pv. Kulutusluotoissa laina-aika on selvästi pidempi. Kuukausista jopa kymmeneen vuoteen, riippuen lainasummasta jopa 15 vuotta. On myös olemassa myös paikkoja, joissa eräpäivä on aina tietty ja kiinteä, usein näissä tapauksissa eräpäivä on viikko tai kaksi viikkoa. Laina-aika ja eräpäiviin liittyvät asiat kuitenkin selviää parhaiten palveluntarjoajan omilta kotisivuilta.

Luoton eräpäivän siirto

Monissa yrityksissä hakemispäivästä riippumatta lisäaika lasketaan eräpäivästä alkaen, joten siirtoa voi hakea jo ennen eräpäivää.

Eräpäivän siirto onnistuu monesti erillistä korvausta vastaan. Usein siirtoajat ovat viikon luokkaa ja niiden kustannukset riippuvat lainanmäärästä. Eräpäivän siirto puhelimella vaatii usein sen, että siirto suoritetaan samasta numerosta, jolla laina on otettu. Esimerkki pikavippikoneen hinnoista, jossa korkeintaan 200 € vipin siirtämisestä viikolla joutuu maksamaan 10 € ja yli 200e lainoista 20e. Lainojen siirtoon tulee usein myös tekstiviestistä koituva puhelinkulu, joka on hintaluokkaa 2-3e. Eräpäivän siirrosta tulee usein erillinen lasku kotiosoitteeseen tai sähköpostiisi ja eräpäivän siirto on mahdollista tehdä vain ennen laskun erääntymistä ja sen voi saada vain kerran laina kohden. Monissa yrityksissä hakemispäivästä riippumatta lisäaika lasketaan eräpäivästä alkaen, joten siirtoa voi hakea jo ennen eräpäivää. Eräpäivän jälkeen lähetetyt siirtohakemukset poikeuksetta kaikissa palveluissa hylätään automaattisesti.

Eräpäivän automaattinen siirtäminen

Eräpäivän automaattista siirtoa tehtiin aiemmin siten, että yritys siirsi automaattisesti laskun eräpäivää, mikäli asiakas ei ollut kirjautunut kolmea päivää ennen eräpäivää lainafirman palveluun ja laskua ei ollut maksettu. Tästä lähetettiin sitten automaattisesti myös lasku asiakkaan kotiin. Tällainen toiminta on nykyään laitonta. Asiakkaalta ei saa laskuttaa mitään ilmoittamatta ensin asiakkaalle, eli automaattiset laskutukset eivät enää onnistu. Mikäli joudut tällaisen toiminnan kohteeksi, ole välittömästi yhteydessä kuluttajasuojaviranomaisiin.

Lainaus Kun huomaat, ettet selviä lainanmaksusta, reagoi tilanteeseen heti!

Eräpäivän siirto ja maksusuunnitelma

Mikäli huomaat, ette pysty maksamaan lainaasi takaisin alkuperäisen suunnitelman mukaisesti, on erittäin tärkeää reagoida tilanteeseen heti! Ole välittömästi yhteydessä lainantarjoajaan, jotta voitte pohtia yhdessä suunnitelman B. On myös lainantarjoajan edun mukaista, että asiakkaat maksavat lainansa pois itse eikä maksuja tarvitse periä oikeustoimen kautta. Asiakkaalle itselleen tämä on tietysti ehdottoman tärkeää, sillä laskun perintään päästäminen voi usein johtaa luottotietojen menettämiseen mikä hankaloittaa elämää valtavasti.

Lainantarjoajan nettisivuilta löydätkin vaihtoehtoja eräpäivän siirroista, mutta on varmasti selvin soittaa ja kysyä kaikki vaihtoehdot. Maksusuunnitelma täytyy olla sellainen, jonka pystyt hoitamaan. Aiempien vuosien joustamattomuus pikalaina-alalla ei ole enää tätä päivää, vaan firmat haluavat järjestellä lainat asiakaslähtöisesti. Toki maksusuunnitelman muutoksesta saatetaan periä lisämaksu.

Lyhennysvapaan käyttö

Yllättävien menojen ja rahallisesti kuivan kuukauden yllättäessä on toki mahdollista ottaa lainaan myös lyhennysvapaata, mikäli lainaehdoissa on sellainen mahdollisuus. Suuremmissa kulutusluotoissa lyhennysvapaan kuukauden mahdollisuus on olemassa lähes aina, mutta pienissä pikaluotoissa se on harvinaisempaa. Selvitä kuitenkin myös tämä mahdollisuus!

 Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja
Siirry alkuun