Lainan pääoma ja pääomittaminen

Lainan pääomittaminen ja lainan pääomaLainan pääoma ja pääomittaminen on lainattu summa ja siihen lisätyt korot kokonaisuudessaan. Lainanottoa suunnitellessa kannattaa aina laskea koko lainattavan pääoman suuruus ja sen suhde omaan maksukykyyn. Pidentämällä laina-aikaa pystyy takaisinmaksuerän pitämään kohtuullisella tasolla, mutta samalla lainan pääoma lisääntyy.
 

Lainan korot voi joko maksaa annuiteettina vähissä määrin koko laina-aikana alkaen ensimmäisestä takaisinmaksuerästä, tai pääomittaa lainasumaan myöhemmin maksettaviksi. Täten lainan korkoa ei makseta heti, vaan sen lisäys tuntuu tulevissa lainanlyhennyserissä. Lainan koron pääomittaminen on hyvä ratkaisu esimerkiksi opintolainan lyhentämiseen. Yleensähän lähtökohtainen tilanne on, että mitä pitempään lainanottaja on ollut töissä, sitä parempaa palkkaa hän saa ja lainan takaisinmaksu helpottuu.
 

Pidentämällä laina-aikaa pystyy takaisinmaksuerän pitämään kohtuullisella tasolla, mutta samalla lainan pääoma lisääntyy.

Lainan pääoma ja pääomittaminen kannattaa aina harkita tapauskohtaisesti. Oikean lainasumman ja takaisinmaksuajan valitseminen voi tuottaa selvää säästöä, mikäli sijoitettu pääoma on ehtinyt ennen takaisinmaksua kasvaa korkoa. Koron kasvamiseksi voidaan myös ajatella parantunut elämänlaatu tai opintolainan avulla nopeutunut valmistuminen ja työelämään siirtyminen. Lainan pääoma ja pääomittaminen ovat asioita, joista lainanottajan kannattaa ottaa selvää ennen lainan hakemista ja keskustella lainaneuvotteluissa pankkiasiantuntijan kanssa.
 

Lainan pääoma ja pääomittaminen lyhyestiEtsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja
Siirry alkuun