Voiko luottoa saada ilman luottotietoja?

Netti on täynnä lainavertailusivustoja, joiden mukaan luottotiedottomankin on mahdollista saada pikaluotto netistä. Älä harhaudu tähän: tämä on suurella todennäköisyydellä pelkkää huijausta.

Katso alta miksi tämän kaltaiseen lupaukseen ei kannata uskoa.

Luotto ilman luottotietoja

Luottotiedot ovat poikkeuksetta edellytys lainan saamiselle. Lue vinkit niin tiedät miksi.

1. Lähtökohtaisesti pikaluottoyritykset eivät myönnä luottotiedottomalle lainaa. Luottotiedottomien lainahakemukset karsiutuvat pois jo tunnistautuessa sivuston järjestelmään verkkopankkitunnuksilla. Pikalainafirmoilla ei todennäköisesti ole intressejä eikä aikaa tarkastaa yksilöllisesti muutaman satasen lainahakemuksia.

2. Jotkut lainafirmat rahastavat tekstiviesteillä. Muutama vuosi sitten tällaisia firmoja oli markkinoilla, voi olla nämä ovat jo karsiutuneet pois, mutta on mahdollista, että jos joku pikalainafirma väittää myöntävänsä lainaa ilman luottotietoja, firma saattaa vain rahastaa tekstiviesteillä. Lainanhakija saa kieltävän vastauksen lainasta ja pikalainafirma 5 euroa tekstiviestistä.

3. Lainayritykset ovat velvollisia tarkistamaan asiakkaidensa maksukyvyn. Käytännössä asia hoidetaan tarkastamalla hakijan luottotiedot, siksi tarkistus tehdään automaattisesti kaikille. Luotonantajan harkittavaksi kuitenkin jää myöntääkö lainaa vai ei luottotietojen menetyksestä huolimatta. Laissa kehoitetaan noudattamaan ”hyvää luotonantotapaa” ja varmistumaan hakijan maksukyvystä. On myös selvää, että moni lainafirma ei ota niin isoa riskiä, että myöntää vakuudettoman lainan lainanhakijalle, jonka maksukyvystä ei ole varmuutta.

4. Lupaus lainasta luottotiedottomalle on markkinointikeino. Mainoksesta huolimatta lainaifirman nettisivuilla ei lupauksesta mainita enää sanaakaan. Sen sijaan voidaan mainita, että vaikka luoton myöntämiseen vaaditaan, että luottotiedot ovat kunnossa. Tämänkaltaista markkinointikeinoa käytettiin aikana, jolloin lainafirmojen oli vielä mahdollista rahastaa tekstiviesteillä. Nykyään tekstiviesteistä ei saa periä sellaisia summia kuin takavuosina. Totuushan on yksinkertainen tässä asiassa: ilman luottotietoja yksikään firma ei myönnä sinulle lainaa.

5. Jos kuitenkin haluat luoton vaikka sinulla ei ole luottotietoja, sinulla on muutamia vaihtoehtoja toimia. Voit yrittää hakea lainaa tutusta pankista, jossa voit henkilökohtaisesti osoittaa itsesi maksukykyiseksi esittämällä palkkakuitit tai voit kiinnittää lainan vakuudeksi omaisuuttasi. Toinen vaihtoehto on pantata koruja tai muita arvokkaita esineitä, joiden vastineeksi saat panttilainaamosta rahaa. Kolmas vaihtoehto on lainata ystävältä tai sukulaiselta.

 

 

Valitettavasti luottotietojen menetys vaikuttaa elämääsi valtavasti: et saa ostettua mitään luotolla, rahoituksella tai laskulla. Vuokra-asunnon ja vakuutusten, jopa työpaikan, saaminen vaikeutuu ja maksamisessa joudut käyttämään käteistä rahaa tai pankkikorttia ellet ole menettänyt sitä.

Voit tarkistaa omat luottotietosi täältä.  Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja
Siirry alkuun