Kilpailuta luotot ja säästä jopa 3000€

Autamme sinua kilpailuttamaan luottosi - yli 50 lainantarjoajaa
-
50
60000
+
-
3 kuukautta
15 vuotta
+

Luottojen kilpailutus

Netin eri luottojen kilpailutus ja vertailu on äärimmäisen tärkeää, sillä erot halvimman ja kalleimman lainan välillä voivat olla satoja euroja. Markkinoilla on niin monenlaista toimijaa ja valtavasti eri toimijoita, että kannattaa ehdottomasti satsata lainojen kilpailuttamiseen ja vertailuun.

Kilpailutusta ei kuitenkaan tarvitse tehdä kokonaan itse, vaan sitä varten on olemassa yrityksiä, jotka tekevät sen ilmaiseksi puolestasi.

  •  

luottojen-kilpailutus

Yrityksiä, jotka kilpailuttavat luotot puolestasi on useita. Kilpailuttamalla saat nopeasti edullisimman lainatarjouksen.

Yritykset tekevät yhteistyötä eri lainapaikkojen, rahoitusyhtiöiden ja pankkien kanssa. Eri kilpailutusyrityksillä on omat yhteistyökumppaninsa, ja yhteistyökumppaneita on usein 15-20. Tämä tarkoittaa sitä, että jos lähetät hakemuksen kilpailuttamisyrityksen kautta, lähetät sen tavallaan noihin kaikkiin kerralla.

Maksaako lainojen kilpailuttaminen netissä?

Luottojen kilpailuttaminen netissä on kuluttajalle täysin ilmaista. Kilpailutusta tekevät yritykset saavat palkkionsa suoraan lainafirmoilta. Tosin palkkiosysteemi on tehty sellaiseksi, että se ei kannusta suosimaan erityisesti mitään lainafirmaa, jolloin asiakkaille taataan puolueeton lainavertailu ja lainojen kilpailutus.

Lainahakemuksen lähettäminen luottojen kilpailuttajan sivuilta ei sido asiakasta vielä mihinkään lainaan. Sitoutuminen tehdään vasta myöhemmin, kun lainatarjous allekirjoitetaan verkkopankkitunnuksilla. Lainahakemuksen voi laittaa kilpailuttajan sivuilta myös ikään kuin varalta, katsoakseen millaisen luoton ja millä hinnalla omalla tulotasolla olisi mahdollista saada.

Luottojen kilpailuttajat

Netistä löytyy lukuisia eri yrityksiä, jotka kilpailuttavat eri kokoisia lainoja aina 100 eurosta 60 000 euroon saakka. Firmoilla on yhteistyökumppaneina rahoitusyhtiöitä, jotka myöntävät erikokoisia lainoja: niin pieniä muutaman satasen tai tuhannen euron pikaluottoja, muutaman tuhannen euron joustoluottoja sekä suurempia kulutusluottoja 60 000 euroon saakka. Kaikki luotot ovat vakuudettomia luottoja.

Netissä luottoja kilpailuttavat mm. seuraavat sivustot:

Näiden lisäksi on lukuisia sivustoja, jotka välittävät ja markkinoivat edellä mainittujen yritysten palveluita. Esimerkiksi Hafniarahoitus, Kreditirahoitus, Avenuelainaa, Finance Scandinavia, Financium, Lainaa Verkossa, Lainahelppi, Lainavertaaja.fi, Luottopalvelu, Luottovertaaja.fi, Nordic Finance, Vakuudetonlaina.fi ja Ykköslaina. Osa näistä sivustoista on kilpailuttajafirman omia rinnakkaisia markkinointisivustoja. Jokaiselta sivustolta lähetetty lainahakemus lähtee kuitenkin eteenpäin eikä se maksa mitään.

Lainaehdot luottojen kilpailutuksessa

Luottojen kilpailuttajafirma ei ole osallisena lainoissa, eikä vaikuta asiakkaalle tuleviin lainatarjouksiin. Lainaehdot tulevat varsinaisten lainapaikkojen mukaan ja useimmissa kilpailutusfirmoissa vaaditaankin vähintään 20 vuoden ikää hakijalta, koska se takaa monipuolisemman kilpailuttamisen. Voihan olla, että firman yhteistyökumppaneista ainoastaan yksi lainapaikka tarjoaa lainaa 18-vuotiaalle. Tällöin kilpailuttamisesta ei ole juurikaan hyötyä.

Yleiset lainaehdot ovatkin

  • vähintään 20 vuoden ikä
  • luottotiedot kunnossa
  • vähintään 2 vuoden asuminen Suomessa
  • oma pankkitili, puhelinnumero, osoite jne.

Esimerkiksi Rahoitu.fi kilpailuttajasivusto vaatii hakijoiltaan yli 22 vuoden ikää sekä säännöllisiä tuloja, jotka ovat vähintään 1200 euron kuukaudessa bruttona. Nämä lainaehdot todennäköisesti vähentävät kilpailuttajalta turhaa työtä (eli turhaan välitettyjä lainahakemuksia, jolloin lainaa ei myönnetä), ja takaavat tietysti kuluttajalle varmemman lainansaannin.

Kuinka luottojen kilpailuttaminen tapahtuu?

Luottojen kilpailuttaminen tapahtuu yksinkertaisimmillaan niin, että kilpailuttaja lähettää asiakkaansa lainahakemuksen luottotietojen tarkistamisen jälkeen suoraan kaikille yhteistyökumppaneilleen. Tämän jälkeen asiakas saa sähköpostiinsa useita erilaisia lainatarjouksia eri firmoista. Näistä hän saa itse valita parhaan, edullisimman ja sopivimman luoton.

Käytännössä hakemus lähetetään harvoin aivan kaikkiin yhteistyökumppanipankkeihin, sillä lähellekään aina asiakkaan lainahakemus ei täytä kaikkien yhteistyökumppanien lainaehtoja. Jos ne täyttävät ne kaikki helposti, hakemus lähetetään niihin lainapaikkoihin, joista asiakas saa lainaa parhailla lainaehdoilla. Tällöin kalleimpia lainoja kevyimmin lainaehdoin tarjoavat lainapaikat tipahtavat jo tässä vaiheessa kilpailutuksesta.

Joskus voi käydä myös niin, että asiakas täyttää vain sitä kalleinta luottoa tarjoavan lainafirman lainaehdot. Tällöin lainahakemus lähetetään tänne ja asiakas saa sähköpostiinsa vain yhden lainatarjouksen.

Miten tahansa kilpailuttaminen käytännössä tapahtuukaan, joka tapauksessa kilpailuttajayrityksen palvelu on vertailla ja kilpailuttaa yhteistyökumppaneidensa tarjoamista luotoista paras ja edullisin ja parhaiten asiakkaan tarvetta vastaava luotto.

Lainavertailu vs. lainojen kilpailuttaminen

Lainavertailua voi tehdä kuka tahansa netissä ilman lainojen kilpailuttamista alan yrityksen kauttakin. Lainavertailua on se, että itse katsoo haluamansa kokoiset lainat netistä ja vertaa näiden hinnat. Tässä apuna on Vertaaluotto.fi ja muut lainavertailut, joissa voi nopeasti klikkaamalla katsoa eri kokoisten luottojen vertailut.

Aina vertailuissa ei kuitenkaan ole ihan kaikki netin lainat. Moni lainankilpailuttajilla on myös omia yhteistyökumppaneita, pankkeja, jotka eivät tarjoa netissä luottoja suoraan kuluttajille. Esimerkiksi Lendolla on tällaisia ruotsalaisia rahoitusyhtiöitä kumppaneina. Kun käyttää lainankilpailutussivustoa lainan hakemiseen, tulee vertailtua ja kilpailutettua myös nämä lainapaikat.

 

 Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja
Siirry alkuun