Pikalainan peruuttaminen

Lue tältä sivulta miten voit peruuttaa pikalainan

Pikalainan peruuttaminen netissä

Joskus luoton maksamisessa esiintyy ongelmia tai pikalainan tarve katoaa kokonaan. Silloin luoton peruuttaminen voi tulla ajankohtaiseksi. Pikalainojen tarjoajat eivät aina yrityksensä mainonnassa kerro pikalainan ottajan oikeudesta peruuttaa saamansa luotto. Koska luottoja otetaan yleensä nimensä mukaisesti pikaisesti ja pikaiseen tarpeeseen, ei monille kuluttajille tule mieleenkään kysyä saamansa luoton palauttamisoikeudesta. Pikalainan peruuttaminen on itse asiassa hyvin helppoa, ja se kuuluu kaikkien suomalaisten oikeuksiin.

Luoton peruminen

Suomen lain mukaan luottoa hakeville kuluttajille tulisi kertoa siitä, että lainan peruuttaminen on sallittua. Tieto pikaluoton peruuttamismahdollisuudesta tulisi kertoa jo luottoa koskevissa ennakkotiedoissa, jotka voivat olla nähtävillä esimerkiksi palveluntarjoajan nettisivulla tai muussa yhteydessä. Kuluttajansuojalaissa todetaan, että kuluttajalla on ”oikeus peruuttaa luottosopimus 14 päivän kuluessa sopimuksen tekemisestä tai siitä myöhemmästä ajankohdasta, jona kuluttaja on saanut etämyyntisäännösten edellyttämät ennakkotiedot ja kappaleen luottosopimuksesta”. Pikalainan tarjoaminen ja vastaanottaminen on siis kuin mitä tahansa etämyyntiä, jonka tuotteisiin kuluttajalla on aina 14 päivän palautusoikeus.

Lainaus Pikalainat on vastaa mitä tahansa muuta etämyyntiä ja kuluttajalla on aina 14 päivän palautusoikeus.

Jos pikalainan ottaja ei ole saanut sopimusta missään muodossa tai ennakkotietoja samaan aikaan tai ollenkaan, pikalainan peruuttaminen ja peruutuspäivien laskuri alkaa tikittää vasta, kun ne hänelle toimitetaan lain mukaisesti. Lainayhtiön on siis tässä tapauksessa hoidettava oma velvollisuutensa – lainayhtiö ei saa missään tapauksessa lähettää lainaa maksamattomana perintätoimiston hoidettavaksi. Luoton peruuttaminen ja sen peruuttamisaika 14 vuorokautta alkaa siis kulua vasta kun lainayhtiö on oikaissut laiminlyöntinsä.

Etämyyntisääntö mahdollistaa luoton peruuttamisen

Pikalainayhtiö ei voi poiketa etämyyntisäännöistä luoton peruuttamisoikeuden kanssa. Kuluttaja voi siis aina, lainayhtiön laatimista ehdoista ja jopa velvollisuuksiensa laiminlyönnistä huolimatta, vedota lakisääteiseen peruuttamisoikeuteensa. Luoton saanut henkilö voi käyttää palauttamisoikeuttaan niin, että hän palauttaa 14 päivän aikana saamansa rahamäärän kokonaisuudessaan. Peruuttamisesta huolimatta lainayhtiö voi vaatia sopimuksen peruuttavalta lainan saaneelta korvaukseksi lainan todellisen vuosikoron siltä ajalta, kun luotto on ollut asiakkaan käytettävissä. Näin pikalainayhtiö voi tehdä vain siinä tapauksessa, että on ilmoittanut asiasta ennakkoon. Jos asiasta ei ole ilmoitettu etukäteen esimerkiksi ennakkotiedoissa verkkosivulla tai sopimuksessa, kuluttajan täytyy maksaa takaisin ainoastaan lainamäärä ilman korkoa. Pikalainan peruuttaminen on siinä tapauksessa siis täysin ilmaista. Jos asiasta on kuitenkin ilmoitettu etukäteen kuten laki määrää, kannattaa luotto maksaa takaisin niin pian kuin mahdollista – silloin säästyt ylimääräisiltä koroilta.

Laki on kuluttajan puolella

Lainayhtiö ei voi vaikeuttaa peruuttamisoikeuden käyttöä asiakkaan taholta vaatimalla esimerkiksi laajoja kirjallisia peruuttamisilmoituksia. Tällaisessa tapauksessa kannattaa ottaa yhteyttä esimerkiksi lakiasiantuntijaan, jonka kautta voit varmistaa oikeutesi laissa määrättyyn peruutukseen. Kulutusluoton voi lain mukaan käytännössä peruuttaa haluamallaan tavalla, kunhan asia vain menee perille luotonantajalle asti. Luoton peruuttaminen on siis yksinkertainen prosessi, johon eivät lainayhtiön säännöt voi paljoa vaikuttaa. Totta kai kannattaa katsoa lainayhtiön sivulta sen suhtautuminen peruuttamisoikeuteen, sillä niin voit jopa säästyä turhalta vaivalta.Pikavipin peruuttaminen nopeasti

Varmin tapa luoton peruuttamiseksi on lähettää lainan antajalle peruuttamisilmoitus perinteisen postin kautta, mutta jotkin palvelun tarjoajat tarjoavat pikalainan palauttamista haluaville esimerkiksi valmiin kaavakkeen, jonka voi täyttää ja lähettää suoraan nettisivustolta. Useat luottojen tarjoajat antavat sivullaan tai ennakkotiedoissaan myös yksinkertaiset ohjeet lainan peruuttamiseen.

Lainafirma saattaa vaatia sinua palauttamaan saamasi varat heti. Kuluttajansuojalain 7. Luvun 20. Pykälän mukaan kuluttajan tulee palauttaa luotolla saamansa rahat luotonantajalle kuitenkin viimeistään vasta 30 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen tekemisestä, tai peruuttaminen raukeaa kokonaan. Silloin lainanantajalla on oikeus periä raha kokonaisuudessaan takaisin, totta kai myös lakisääteisine korkoineen.

Luoton peruuttaminen

 

 

Kuva: David Castillo Dominici, FreeDigitalPhotos.netEtsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja
Siirry alkuun