Talousuutiset

Uutisia säästämisestä, sijoittamisesta ja rahoitusalasta

Koronan levittämä talousahdinko jatkuu

Koronaviruksen vaikutukset ovat merkittävät ympäri maailmaa. Suomessa maksuhäiriöisten määrä on viime vuosina noussut entisestään..

Kotitalouksien luotoille tulossa velkakatto

Suomalaisten kotitalouksien velkaantumista on seurattu tarkasti ja velkaantumisen ongelmat ovat jo sen tasoisia, että toimenpiteitä ja muutoksia on luvassa..

Suomalaisten kulutusluotot jo yli 22 miljardia euroa

Suomalaisten suhde rahaan on muuttunut peruuttamattomasti. Lainat, korttiluotot ja osamaksut ovat arkipäivänen asia monelle suomalaiselle ja luottoja onkin..

Pikaluottoja otetaan eniten näistä ammattiryhmistä

Etua.fi lainapalvelusivusto selvitti ammattiryhmät, jotka hakevat eniten pikalainoja ja kulutusluottoja netistä. Tilasto oli yllättävän..

"Korottoman luoton" todellinen vuosikorko nousi yli 600 prosenttiin

Kuluttomat ja korottomat luotot eivät välttämättä todellisuudessa oli ihan sitä, miltä ne ensi silmäyksellä näyttävät..

Näillä neljällä tavalla pikalaina-alaa tullaan rajoittamaan

Tänä vuonna pikalainat ovat tosissaan tapetilla, sillä hallituksessa ja eduskunnassa on vireillä monta eri aloitetta pikaluottoalan rajoittamiseksi..

Pikaluottojen korkokatto kiristyy

Oikeusministeriö valmistelee pikaluottojen korkokaton kiristämistä ja ulottamista myös yli 2000 euron luottoihin. Lakialoite on tarkoitus saada..

Kulutusluottoa ottamassa - huomioi ensin nämä asiat

Kuinka oma talous kestää kulusluoton takaisinmaksun? Paljonko kannattaisi ottaa lainaa, jotta talous ei menisi liian tiukille? Nämä kysymykset..

Kielletäänkö pikaluottojen markkinointi

Pikalainojen ja pienten joustoluottojen markkinointia suunnitellaan rajoitettavan. Kansanedustaja Arto Satonen (kok.) on tehnyt asiasta lakialoitteen, jonka on allekirjoittanut..

Bank Norwegianilta vakuudetonta luottoa jo 60 000 euroa

Bank Norwegian on hiljattain nostanut vakuudettoman kulutusluottonsa limiittiä 60 000 euroon. Se on markkinoiden korkein kulutusluotto ilman vakuuksia. Bank..

Vippikierteestä eniten velkaantuvat tietyt väestöryhmät

Uusin suosikkituote lainamarkkinoilla on 10 000-50 000 euron järjestelylainat, joita etenkin suuret ulkomaiset pankit myöntävät. Järjestelylainojen..

OP tarjoaa myös joukkorahoitusta - haastaa netin yrityslainat

Yritysrahoitus on todella nyt rytinällä muuttumassa, myös perinteisissä rahoituslähteissä. Netin uudet rahoitusmallit ovat haastaneet..

Yrityslainoissa valtavat erot: kalleimmassa 128 prosenttia todellinen vuosikorko

Netin vakuudettomissa yrityslainoissa on todella tuntuvat hintaerot: kalleimmillaan lainasta joutuu maksamaan 128 % todellista vuosikorkoa, kun edullisimmillaan..

Kesän lisäbudjetti haalittiin lyhennysvapaista ja pikavipeistä

Kesä on suomalaisperheissä runsaan kuluttamisen aikaa, samoin kuin joulukin. Tänä kesänä lomarahojen leikkaus pienensi kesäbudjetteja..

Maksuhäiriömerkintöjä lähes miljoona - keskittyvät samoille ihmisille

Maksuhäiriömerkintöjen määrä on jälleen noussut vuoden 2017 ensimmäisellä puoliskolla - 100 000 merkinnällä..

Älä maksa turhaan luottotiedoistasi - saat ne ilmaiseksi

Jokaisen suomalaisen on oikeus saada tieto omista luottotiedoista kerran vuodessa - ilmaiseksi. Suomen Asiakastieto kuitenkin markkinoi palvelua, jossa voi tarkistaa..

Kulutusluottojen laina-aika pitenee

Elämme kulutusluottojen kultakautta, ainakin mikäli katsomme niiden määriä ja hintakehitystä. Vuoden alussa luottoja otettiin taas..

Norwegian viime vuoden suosituin kulutusluotto

Bank Norwegian ei ole toiminut Suomen markkinoilla kuin hetken ja lähes ensimmäisenä vuonna se valitaan asiakkaiden toimesta suosituimmaksi kulutusluotoksi!..

Lainojen ja kulutusluottojen kysyntä on selvässä nousussa

Tämä vuosi näyttää taloudessa joka suunnalta katsottuna erittäin positiiviselta: ihmiset luottavat taas sekä omaan että koko..

Vertaislainaa saatavilla nyt myös yrityksille

Vertaislaina näyttää olevan tulevaisuuden juttu - myös yritysrahoituksessa. Sen verran lupaava alku on ollut viime vuoden loppupuolella lanseeratuilla..

Takuusäätiöllä oma pikavippituotteensa: korko 4,5 prosenttia

Pienille helposti saataville lainoille on kysyntää Suomessa: esimerkiksi suurin pikavippiyhtiö OPR-vakuus myönsi viime vuonna yhteensä 200 000 lainaa..

Jouluksi lainaa ilmaiseksi

Ainakin kaksi pikalainayritystä haluaa helpottaa lainan saantia joulun aikaan sillä, että tarjoaa lainan ilmaiseksi, ilman korkokuluja. Näin..

Vertaile pikavippisi huolella: vuosikoroissa jopa 700 prosentin ero

Pikavippien ja kulutusluottojen koroissa on edelleen valtavan suuret erot, vaikka laki on säätänyt korkoja jo kolmen vuoden ajan. Korkokattoa kritisoidaankin..

Asiantuntijat: Luottofirmat vastuuseen hankalista luototuksista

Luottofirmojen halutaan ottavan enemmän vastuuta jo velkaantuneiden luototuksessa. Pelkkä maksuhäiriömerkintä ei kerro tarpeeksi asiakkaasta. Velkajärjestelyissä..

Kuluttaja-asiamies: Pikavippien korkokatto ei toimi

Kuluttaja-asiamies vaatii kohtuutta pikavippien lainakustannuksiin, sillä hänen mielestään kolme vuotta sitten säädetty korkokatto..

Lainaa saa nyt myös Postista

Suomen Posti on tehnyt sopimuksen pikavippiyhtiö Credit24:n kanssa, ja tarjoaa myös lainaa suoraan omissa palvelupisteissään. Lainahakemus tehdään..

Google kieltää pikavippimainokset kesällä

Pikavippiyrityksillä tulee kiire keksiä uusia markkinoinnin keinoja, sillä Google aikoo lopettaa pikavippimainosten näyttämisen selaimissaan..

Credit24 on edelleen Parasvipin suosituin pikalaina

Credit24 pikavippi on ollut vuodesta toiseen suosituin pikalaina Vertaaluotto.fi pikalainasivustolla. Mistä moinen suosio johtuu? Mikä Credit24 pikalainassa..

Vertaislainaaminen perustuu teknologiaan

Suomessa on kolme vahvaa vertaislainayritystä, jotka kehittävät palveluitaan toisiltaan kilpaa. Kasvava ala perustuu pitkälti paitsi hyvistä..

Kansanedustajat: Pikavippejä saa edelleen liian helposti

Kansanedustajat ovat taas ottaneet pikavipit ja vertaislainat syyniin ja vaativat niihin lisää sääntelyä ja valvontaa. Nyt ollaan huolissaan..

Pikavippikierre katkaistaan nykyään selvästi aiempaa aikaisemmin

Pikavippivalistus on näyttää olevan purrut ihmisiin: velkakierrettä ei enää päästetä yhtä pahaksi kuin aiemmin!..

Suomalaisten taloustieto retuperällä: onko siinä syy vippien suosioon?

Suomeen tarvitaan enemmän talousopetusta, suomii Finanssialan keskusliitto. Tutkimusten mukaan suomalaisilla on todella huono käsitys taloudesta ja siihen..

Varo tätä pikavippiyhtiötä, kiertää lakia

Suomen Kuluttaja-asiamies on vaatinut, että Suomen Rahoitusyhtiö-nimisen yhtiön välittämät vipit kiellettäisiin selvän lainkiertämisen..

122 prosentin vuosikorko lainassa kohtuuton

Muutamia vuosia käytössä olleista 2000 euron tililuotoista on nyt saatu ensimmäinen korkeimman oikeuden päätös: 122% osoittautunut..

Euroloan luopuu yrityslainoista - muita rahoitusyhtiöitä tilalle

Monipuolisesta lainatarjonnastaan tunnettu Euroloan päätti jättää yrityslainauksen jo vuosi sitten, vaikka samaan aikaan muut lisäävät..

Selvitys: Pienille yrityksille ei irtoa lainaa

Mikroyritysten on ollut hankalaa saada lainaa jo vuosikaudet. Nyt testattiin kuinka hankalaa: näyttää siltä, että edes pieniä summia..

Taas uudet ennätykset luottohäiriömerkinnöissä

Luottohäiriöt ovat lisääntyneet edelleen, niitä on jo selvästi enemmän kuin edellisessä taantumassa 1990-luvulla. Nyt ongelmiin..

Kulutusluottoyhtiöt kukoistavat Ruotsissa

Ruotsin kulutusluottomarkkinat ovat erittäin aktiiviset, sillä monet yhtiöt ovat nostaneet vuodessa antolainaustaan jopa 20 prosenttia. Vertaislainasta..

Asuntolainojen marginaalit laskivat taas

Vielä keväällä puhuttiin reilusti yli prosentin marginaaleista asuntolainoihin. Nyt asuntolainojen pankkien perimät marginaalit ovat taas..

Pidä lyhennysvapaata, sijoita rahat ja laina-aikasi lyhenee

Suomalaiset ovat innokkaasti tarttuneet pankkien keväällä tarjoamaan mahdollisuuteen ilmaisesta lyhennysvapaasta vuodesta. Jopa 100 000 suomalaista..

Asunto- ja remonttilainat kiinnostavat taas

Laina kiinnostaa taas suomalaisia. Uuden pankkibarometrin mukaan jopa 70 prosenttia suomalaisista pitää ajankohtaa erittäin sopivana uuden lainan..

Joka viidennellä suomalaisella vaikeuksia rahan kanssa

Joka viides suomalainen kokee, että päivittäisten raha-asioiden hoitaminen on jonkin verran vaikeaa tai erittäin hankalaa. Tilanne on kuitenkin..

Pikavipeistä tuli pk-yritysrahoituksen tulevaisuus Yhdysvalloissa

Ensin oli netissä pikavipit, sitten vertaislainat ja viimein kunnollista varteenotettavaa pk-yritysten rahoitusta. Yhdysvalloissa yksityiset online-rahoituspalvelut..

Pikavippivelat ovat nyt jo kaksinkertaisia

Nykyään nostettujen pikavippien summat ovat kaksi kertaa suurempia kuin aiemmin, vaikka vippien määrät ovat selvästi pienentyneet.    Pikavippien..

Asuntolainan korkoja maksetaan keskimäärin noin satanen kuussa

Asuntovelallisten olot oikeastaan vain paranevat koko ajan: tällä hetkellä korkotaso on niin matalalla, että keskimäärin suomalainen..

Opiskelijat ottavat ahkerasti uutta opintolainaa

Takavuosien antipatia opintolainaa kohtaan näyttää karisevan korkeakouluopiskelijoiden keskuudessa. Opintolainaa otetaan enemmän ja useammin..

Pankkibarometri: Kotitalouksien ja yritysten lainahalukkuus piristymässä

Huonot ajat alkavat olla takanapäin, ainakin pankinjohtajat uskovat vahvasti näin. Tuoreen pankkibarometrin mukaan lainahalukkuus on kasvussa.   Pankinjohtajat..

Pikavipeistä velkaannutaan entistä suuremmilla summilla

Kaksi vuotta sitten korkokaton myötä muutaman satasen pikavipit katosivat markkinoilta lähes kokonaan. Tilalle tuli kuitenkin samankaltainen palvelu..

Asuntolainojen lyhennysvapaasta odotettua joustoa talouteen

Hankala taloustilanne, tehdyt veronkorotukset ja leikkaukset ovat pienentäneet suomalaisten maksukykyä tänä vuonna. Pankit vastasivat siihen..

Puhu rahasta -teemaviikolla kouluissa puhuttiin rahasta ja lainoista

Mun talous -hanke haluaa nostaa keskustelua rahasta ja taloudesta esille. Hanke on koordinoinut koululaisille Puhu rahasta -teemaviikon, jolloin peruskoulun ysiluokkalaisille..

Pikavippibisnekseen voi myös sijoittaa

Pikavippibisnes houkuttaa sijoittajia, sillä hyviä korkotuottoja ei oikein ole tällä hetkellä saatavilla missään muualla.    Lainojen..

Pikavippisivuilta asiakaspalvelua chattaillen

Pikavippifirmat ovat saaneet moitteita huonosta asiakaspalvelusta. Nyt moni yritys on lähtenyt korjaamaan tilannetta netin livechatin avulla.   Pikavippifirmat..

Pikavippifirmat ovat alkaneet säätää uusia kuluja lainoihin

Pikavippifirmat asettavat uusia kuluja lainoihin korkokulujen päälle, jolloin lainojen todelliset kustannukset nousevat. Kuluttaja-asiamies haluaa puuttua..

Maksuhäiriöiden määrät 90-luvun tasolla

Maksuhäiriöt tulevat nyt erilaisista verkko-ostoksista, ei niinkään pikavipeistä.   Yli sata suomalaista saa joka päivä..

Taas uusi huijausyritys: pankkitunnuksilla haettu pikavippejä

Poliisi varoittaa uudesta huijauksesta, jolla ihmisiltä yritetään kalastaan pankin tunnuslukuja Itellan ja Tullin nimien varjolla.   Poliisille..

Kulutusluottoa varten luovutetaan monenlaisia tietoja

Kulutusluoton hakeminen käy käden käänteessä netin kautta. Käden käänteeseen vaaditaan kuitenkin monenlaisia tietoja.   Kulutusluotto..

Laiton pikavippiyhtiö ei voi periä saataviaan

Laittomasti perittyjä pikavippejä ei tarvitse maksaa takaisin, päätti Turun hovioikeus tällä viikolla.    50 ja 70 euron..

Pikavippilaki jättää aukkoja - selvitetään tuomioistuimessa

Lainsäätäjän tavoitteet eivät näytä täysin onnistuneen pikavippilain tavoitteissa. Ylivelkaantuminen jatkuu, mutta pienlaina-ala..

Pikavippien sijaan rahaa haetaan nyt panttilainaamoista

Viime kesäkuussa voimaantulleen uuden pikavippilain myötä pikavippaajat ovat siirtyneet panttilainaamojen oville.   Yle Uutisten mukaan panttilainaamojen..

Suomalaisten lainapotti kasvoi viime vuonna

Viime vuosi oli kuin olikin hyvä vuosi lainaukselle, sillä lainamäärät kasvoivat muutamalla miljardilla.   Suomen Pankin tilastojen..

Jouluaattona pikavippien myöntämisessä tauko

Pikavippiyhtiöissäkin vietetään joulua. Odotettavissa on viivästymisiä vippien myöntämiselle.   Tänä vuonna..

Jouluksi kulutusluotto? Pohdi ensin nämä

Joulu tulossa eikä yhtään rahaa? Jos pohdit joulun kulujen kattamista kulutusluotolla, pohdi ensin muutama asia. Kulutusluottoja saa melko edullisestikin..

Velkaneuvontaa saa odottaa jopa kuukausia

Raha-asiat ovat solmussa ja apua pitäisi saada heti. Pikavippejä tulee otettua edellisen päälle. Onneksi apua saa Suomen velkaneuvonnasta &ndash..

Eikö lomabudjetti riitä? Suunnittele lomasi huolella

Lomalla ja matkalla tekisi mieli olla välittämättä rahasta tuon taivaallista. Useilla ei ole kuitenkaan loputtomasti varaa mällätä..

Keski-ikäisillä on eniten kulutusluottoja

Joka kolmas suomalainen makselee paraikaa kulutusluottoa. Toisin kuin yleisesti luullaan, suurin osa näistä luotoista ei lähde nuorten tileiltä..

Suomalaiset vippaavat mieluiten läheisiltä

Uusi kyselytutkimus yllättää: tutkimuksen mukaan vain prosentti käyttäisi pikavippejä äkilliseen rahapulaan. Vippien suosio kertoo..

Tililuotolla joustoa syksyn kuluihin

Syksy ja lähestyvä talvi tuovat tullessaan paljon ekstramenoja. Talvirenkaat, lasten vaatteet, polttopuut, syysloma, joululahjojen hankinta, maksuun saattaa..

Kela huolissaan: opintoja saatetaan rahoittaa pikavipeillä

Kelassa ollaan huolissaan siitä, että suomalaisopiskelijat eivät ota opintolainaa. Opiskelijat vetävät taloutensa niin tiukille, että..

Äkilliset menot rahoitetaan vipillä - joka viidennellä ei ole säästöjä

Suomalaiset on tunnettu nuukana porukkana. Käsitys alkaa kuitenkin vähitellen karista: yhä useammin äkilliset menot rahoitetaan vipeillä..

Autolainan käsiraha pikavipillä?

Autorahoitusta varten tarvitaan yleensä aina jonkin verran käsirahaa, varsin yleinen summa on 10 prosenttia kauppasummasta. Usein etämä rahoitetaan..

Pikavipin velkomus oikeudessa tietää isoa laskua

PIkavippi kannattaa hoitaa ajallaan. Jos vippi erääntyy, menee perintään ja aina oikeuteen asti, kulut kasvavat moninkertaisiksi.   Pikavipeistä..

Lomalle lähdössä? Näin pääset syyslomalle ilman rahaa

Pian vietämme syyslomia, naapurit säntäävät ulkomaille auringosta nauttimaan ja kylpylöihin lapsia uittamaan. Säästötili..

Matalat korot pitävät lainanlyhennyserät alhaisina

Matala korkotaso suosii velallista: esimerkiksi asuntolainassa kuukausierä pysyy alhaalla matalien korkojen ansiosta.   Nordean raportin mukaan matalan..

Lainaa ilman korkoa? Tässä firmassa se on mahdollista

Suomalainen pikavippifirma Ferratum tarjoaa pikalainaa ilman korkoa. Ilmaista rahaa saa korkeintaan 300 euroa.   Ferratum on keksinyt erinomaisen tavan..

Lainauutiset

 

Luottoihin liittyvät uutiset ja jutut

Lainoihin, luottoihin ja talouteen yleisesti liittyviä uutisia ja vinkkejä päivitetään tälle sivulle enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Uutisten ja juttujen aiheet liittyvät pikaluottoihin, kulutusluottoihin, joustoluottoihin ja muihin lainoihin sekä lainoihin liittyviin ilmiöihin. Pyrimme nostamaan uusimmat uutiset, tiedotteet ja aiheet, jotka koskevat etenkin netistä haettavia vakuudettomia luottoja ja niitä tarjoavia yrityksiä ja rahoitusyhtiöitä. Käsittelemme toki koko alaa myös yleisesti sekä perinteisten pankkien tarjoamia lainoja. Tarjoamme myös hyödyllisiä vinkkejä ja muistilistoja kuluttajien käyttöön.

Mikäli sinulla tulee mieleen juttuvinkki tai asia, josta tarvitsisit itse lisää tietoa, lähetä sähköpostia suoraan asiakaspalvelu(ät)vertaaluotto.fi.Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja
Siirry alkuun