Talousuutiset

Uutisia säästämisestä, sijoittamisesta ja rahoitusalasta

Eikö lomabudjetti riitä? Suunnittele lomasi huolella

Eikö lomabudjetti riitä? Suunnittele lomasi huolella

20.11.2013

Lomalla ja matkalla tekisi mieli olla välittämättä rahasta tuon taivaallista. Useilla ei ole kuitenkaan loputtomasti varaa mällätä rahoilla. Tee huolellinen suunnitelma, jolla säästyt taloushuolilta reissussa. Liv listasi vinkit lomailijat talouden pitoon.

 

1. Säästä lomaa varten. Aloita säästäminen tarpeeksi aikaisin, jotta ehdit saada koko summan kasaan. Laske paljonko sinun pitää vuoden aikana laittaa sivuun, jotta pääset hiihtolomalla etelän aurinkoon. Täydennä matkakassaa vipillä tai luotolla vain jos ei ole muita vaihtoehtoja ja olet varma, että voit maksaa luoton pois heti kun se erääntyy.

 

2. Varaa omatoimimatka. Pakettimatka on helppo ja niitä voi saada edullisesti esimerkiksi matkatoimistojen kampanjoista ja alennuskoodeilla. Silti kannattaa vertailla hintoja, jos varaat lennot ja hotellin itse erikseen. Vertaa hintoja myös kohteen eri kaupunkien välillä: esimerkiksi ruoka ja muut kulutustavarat voivat olla massaturismikohteessa paljon kalliimpia kuin alueella, jossa turisteja ei ole niin paljon.

 

3. Jos maksat luotolla ja pikavipillä reissusi, suunnittele takaisinmaksuaikataulu etukäteen. Jos maksu venyy ja korkoja kertyy, matkasta tulee äkkiä superkallis.

 

4. Tee lomabudjetti. Laske paljonko ruoka, liikkuminen, elämykset ja huvittelu maksavat kohteessa ja laske paljonko rahaa päivää kohti tulee kulumaan. Selvitä budjetti kaikille, jotta seurueella olisi yhteiset pelisäännöt rahankäytön suhteen.

 

5. Älä suunnittele liikaa kallista ohjelmaa. Muutama retki tai huvittelukohde riittää esimerkiksi lasten etelänmatkalla. On edullista ja rentouttavaa vain nauttia, rauhoittua, kelliä auringossa ja käveleskellä rauhassa.

 

 

Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja

Takaisin

Siirry alkuun