Talousuutiset

Uutisia säästämisestä, sijoittamisesta ja rahoitusalasta

Jouluksi kulutusluotto? Pohdi ensin nämä

Jouluksi kulutusluotto? Pohdi ensin nämä

12.12.2013

Joulu tulossa eikä yhtään rahaa? Jos pohdit joulun kulujen kattamista kulutusluotolla, pohdi ensin muutama asia. Kulutusluottoja saa melko edullisestikin, mutta silti sitä kannattaa harkita. Alla lista asioista, jotka kannattaa käydä läpi ennen lainan ottamista.

 

1. Mitä ekstraa haluat jouluna ostaa? Jouluna on mukava antaa muutama lahja, mutta vältä yliampuvaa kuluttamista varsinkin, jos se pitäisi rahoittaa lainalla. Lapset ovat onnellisia yhdestäkin lahjasta.

 

2. Aiotko matkustaa jouluna? Jos haet luottoa joulun reissua varten, suunnittele matka niin, että pystyt maksamaan luoton takaisin mahdollisimman pian. Näin lomasta ja sitä varten otetusta lainasta ei tule taloudellesi pidempikestoista taakkaa.

 

3. Pidätkö väkisin yllä tiettyä taloudellista tasoa? Paikkaatko kulutusluotolla esimerkiksi lomautuksista tai työttömyydestä johtuvaa taloudellista aukkoa? Jos jatkat samaan malliin, taloutesi on nopeasti pahoissa vaikeuksissa. Paras tapa päästä selville taloutesi todellista tilasta on kirjata ylös todelliset tulot ja menot ja opetella elämään sen mukaan.

 

4. Kuinka tärkeä joulu sinulle on? Onko joulu sinulle vuoden kohokohta johon haluat oikeasti panostaa? Tässä tapauksessa kulutusluotto joulun menoihin voi olla hyvä vaihtoehto, jos mitoitat takaisinmaksun heti alkuvuoteen.

 

5. Ostatko kaiken valmiina vai teetkö ruuat itse? Itse tehty ruoka ja leivonnaiset säästävät paljon rahaa ja tuovat joulumieltä. Haali siis mieluummin itsellesi aikaa kuin rahaa ja tee juuri niitä ruokia mistä pidät eniten!

 

Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja

Takaisin

Siirry alkuun