Talousuutiset

Uutisia säästämisestä, sijoittamisesta ja rahoitusalasta

Taas uusi huijausyritys: pankkitunnuksilla haettu pikavippejä

Taas uusi huijausyritys: pankkitunnuksilla haettu pikavippejä

07.04.2014

Poliisi varoittaa uudesta huijauksesta, jolla ihmisiltä yritetään kalastaan pankin tunnuslukuja Itellan ja Tullin nimien varjolla.

 

Poliisille on tullut ilmoitus ainakin kuudesta eri tapauksesta, jossa asiakkailta on huijattu pankkitunnuksia. Näillä on nostettu ainakin kuusi 2000 euron pikavippejä. Mahdollisesti pikavippejä on otettu enemmänkin.

 

Ihmisiä huijataan Tullin ja Itellan varjolla kirjautumaan omilla pankkitunnuksillaan netissä palveluun, joka onkin huijausta. Verkkopankkitunnuksilla, joissa käytetään avainlukuja juoksevassa järjestyksessä, huijaus onnistuu paljon helpommin kuin summittaisilla avainluvuilla.

 

Pankin omissa palveluissa huijauksella saatuja tunnuslukuja ei ole vielä tiettävästi osattu käyttää. Sen sijaan muut palvelut, joissa tietoturva ei ole niin vahva kuin pankin oma, huijaamalla saaduilla tunnuksilla voi tehdä nostoja.

 

Poliisi kehottaa ihmisiä ottamaan heti yhteyttä pankkiin ja poliisiin, jos tulee epäilleeksi joutuneensa huijauksen uhriksi. Näin pikavippihuijari saadaan nopeammin kiinni.

Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja

Takaisin

Siirry alkuun