Talousuutiset

Uutisia säästämisestä, sijoittamisesta ja rahoitusalasta

Maksuhäiriöiden määrät 90-luvun tasolla

Maksuhäiriöiden määrät 90-luvun tasolla

16.04.2014

Maksuhäiriöt tulevat nyt erilaisista verkko-ostoksista, ei niinkään pikavipeistä.

 

Yli sata suomalaista saa joka päivä maksuhäiriömerkinnän rekisteriinsä. Maksuhäiriöisiä on jo lähes 600 000 mikä on selvästi jo 1990-luvun lamavuosien tasolla.

 

Finanssialan Keskusliiton rahoitusasiantuntijan Ulla Halosen mukaan uusia maksuhäiriöitä syntyy nyt verkkokaupoissa tehdyistä ostoksista. Verkkokaupan petollisuus piilee siinä, että yhä harvempi maksaa ostoksensa verkkopankissa, eli niin että summa lähtee tililtä heti.

 

Verkkomaksun sijaan käytetään erilaisia osamaksumahdollisuuksia, luottokortteja ja luottotilejä. Käytännössä näiden kautta eletään koko ajan velaksi ja ostoksiin käytetty summa hämärtyy. Verkkokaupoissa asioinut asiakas huomaa yhtäkkiä omaksi yllätyksekseenkin velkaantuneensa yli varojensa lukuisten erilaisten osamaksulaskujen ja luottotilien kanssa.

 

Toki myös erilaiset pikavipit ja luottotilit aiheuttavat maksuhäiriöitä, sillä ylivelkaantunut saattaa yrittää paikata tilannetta ottamalla kulutusluottoa maksaakseen pois muut lainat. Pikavippien osuus esimerkiksi ulosotoissa on kuitenkin jo vähentymään päin. 

Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja

Takaisin

Siirry alkuun