Talousuutiset

Uutisia säästämisestä, sijoittamisesta ja rahoitusalasta

Asuntolainojen lyhennysvapaasta odotettua joustoa talouteen

Asuntolainojen lyhennysvapaasta odotettua joustoa talouteen

10.02.2015

Hankala taloustilanne, tehdyt veronkorotukset ja leikkaukset ovat pienentäneet suomalaisten maksukykyä tänä vuonna. Pankit vastasivat siihen tarjoamalla asuntolaina-asiakkailleen ilmaista vuoden lyhennysvapaata. Tempun odotetaan piristävän kulutusta.

 

Vuosi ilman asuntolainan lyhennyksiä, maksat pelkkiä korkoja ilman pelkoa siitä, että asuntolainan marginaaleja korotetaan. Tällaisen lupauksen OP-Pohjola ja Danske Bank antoivat viikko sitten asuntolaina-asiakkailleen. 

 

Lupauksella oli tehoa: lyhennysvapaiden kysyntä on viikon aikana ollut moninkertainen, jopa kymmenkertainen normaaliin aikaan verrattuna! Pankinjohtajien mukaan näyttää erittäinkin siltä, että kysyntää ilmaiselle lyhennysvapaalle oli!

 

Lyhennysvapaan hyöty ei ole ainoastaan kuluttajille itselleen. Taka-ajatuksena on tempauksella kiihdyttää kulutusta ja saada siten elvytettyä Suomen kuihtuvaa taloutta. Esimerkiksi OP:ssa on laskettu, että mikäli puolet pankin asiakkaista käyttäisi lyhennysvapaata vuotta, asuntolainoista irtoaisi yli miljardi euroa kulutukseen.

 

Asuntovelallisilla on tänä vuonna helppoa, sillä jos oikein hankala aika tulee, yksi puhelinsoitto tai sähköposti pankkiin riittää lyhennysvapaan saamiseen (mikäli asiakas on hoitanut lainanmaksun sovitusti). Näin tilille jää lainanlyhennyksen verran enemmän rahaa, siitä maksetaan vain korot, mitkä ovat joka tapauksessa pienemmät kuin pikalainojen korot.

Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja

Takaisin

Siirry alkuun