Talousuutiset

Uutisia säästämisestä, sijoittamisesta ja rahoitusalasta

Asuntolainan korkoja maksetaan keskimäärin noin satanen kuussa

Asuntolainan korkoja maksetaan keskimäärin noin satanen kuussa

24.04.2015

Asuntovelallisten olot oikeastaan vain paranevat koko ajan: tällä hetkellä korkotaso on niin matalalla, että keskimäärin suomalainen asuntovelallinen maksaa korkoja vain noin satasen kuussa.

 

Nyt jos koskaan kannattaa ottaa asuntolainaa! Asuntojen hinnat ovat matalalla, riippuen asunnon sijainnista, ja asuntolainojen korot ovat matalammalla tasolla kuin koskaan aiemmin. Lyhyimmät euribor-ohjauskorot ovat painuneet jopa miinukselle.

 

Tilastokeskuksen tuoreiden laskelmien mukaan suomalainen asuntovelallinen maksaa kuukaudessa asuntolainastaan korkoa vain noin 116 euroa. Sama lukema oli vuonna 2008 355 euroa. Tasalyhenteisessä lainassa tämä tarkoittaa sitä, että asuntovelallisella jää parisataa enemmän kuukaudessa rahaa käytettäväksi. Annuiteettilainassa taas sitä, että laina lyhenee alkuperäisiä laskelmia nopeammin ja siten laina-aika lyhenee.

 

Jonkin verran matalan koron etu leikkautuu asuntolainan korkojen verovähennysoikeuden pienentämisellä, sillä tänä vuonna vain 65 prosenttia asuntolainan koroista saa vähentää verotuksessa. Neljä vuotta sitten velallinen sai vähentää korot täysimääräisenä.

Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja

Takaisin

Siirry alkuun