Talousuutiset

Uutisia säästämisestä, sijoittamisesta ja rahoitusalasta

Pikavippivelat ovat nyt jo kaksinkertaisia

Pikavippivelat ovat nyt jo kaksinkertaisia

06.05.2015

Nykyään nostettujen pikavippien summat ovat kaksi kertaa suurempia kuin aiemmin, vaikka vippien määrät ovat selvästi pienentyneet. 

 

Pikavippien määrät ovat selvästi pienentyneet muutaman vuoden takaisen pikavippien korkokaton jälkeen. Pikalainauudistuksen jälkeen markkinoilla on tarjottu aiempien muutaman satasen vipin sijaan 2000 euron luottoja, joista asiakas nostaa tarvitsemansa summan.

 

Uudistuksesta on toki seurannut hyvääkin, mutta Kalevan mukaan huonoa uudistuksessa on ollut se, että vipin summa per velallinen on kasvanut kaksinkertaiseksi. Kun aiemmin otettiin 200 euron vippi, nyt otetaan 400 euroa. Käytännössä homma menee niin, että kun asiakas tarvitsee 200 euroa vippiä, hän hakee 2000 euron tililuoton, joka sitten kuluu hetkessä kokonaisuudessaan arkisiin menoihin.

 

Kehitys näkyy esimerkiksi Takuu-Säätiöllä, sillä velkajärjestelyyn hakeutuvilla on nyt keskimäärin 12 000 euron velat aiempaan 8000 euron velkoihin verrattuna. Takuu-Säätiön mukaan pikavippejä hakevat usein jo muutenkin taloudellisissa vaikeuksissa olevat, josta siten herkästi ajavat vipeillä henkilökohtaisen taloutensa umpikujaan.

 

Katso Takuu-Säätiön nettisivut.

Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja

Takaisin

Siirry alkuun