Talousuutiset

Uutisia säästämisestä, sijoittamisesta ja rahoitusalasta

Pikavipeistä tuli pk-yritysrahoituksen tulevaisuus Yhdysvalloissa

Pikavipeistä tuli pk-yritysrahoituksen tulevaisuus Yhdysvalloissa

03.06.2015

Ensin oli netissä pikavipit, sitten vertaislainat ja viimein kunnollista varteenotettavaa pk-yritysten rahoitusta. Yhdysvalloissa yksityiset online-rahoituspalvelut ovat valtaamassa yritysrahoitusta.

 

Pankit ovat taantumassa kiristäneet laina-antiaan ja lainaehtojaan pk-yritysksiltä Yhdysvalloissakin, vaikka siellä talousnäkymät näyttävät jo aika paljon paremmilta kuin Suomessa. Lisäksi pankit ovat lainatarjouksissaan kankeita: jos yritys tarvitsee rahaa huomenna, pankit eivät kykene sitä päättämään ja järjestämään.

 

Tämän vuoksi pankkien rinnalle yritysrahoittajana ovat kirineet online-lainoittajat, joiden taustat ovat netin pikalainoissa, kulutusluotoissa ja vertaislainoissa. Online-lainoittajat toimivat kuten joukkorahoitus, eli rahan takana ovat yksityiset sijoittajat, yritykset sekä yhteisöt, jotka ovat niinikään kiinnostuneita tämänkaltaisesta sijoittamisesta sen hyvän ja varman tuoton vuoksi. 

 

Online-lainabisnes toimii lähes kokonaan verkossa, mikä tekee siitä joustavaa ja nopeaa. Yrityksen on mahdollista saada lainaa nopeasti, vaikkakin korkeammalla korolla kuin pankista. Se tosin on toisarvoinen seikka monelle yritykselle nopeassa kilpailutilanteessa.

 

Toistaiseksi online-lainabisnes pyörii Kauppalehden mukaan pääasiassa kiinteistöbisneksessä, sillä se on vakuuksien vuoksi helppo rahoitusala. Lainoittajat eivät tarvitse henkilötakauksia, sillä kiinteistö toimii lainan vakuutena. Online-rahoitusta käytetään myös erilaisiin kulutusluottoihin, opintolainoihin sekä erilaisten pk-yritysten lainoihin.

Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja

Takaisin

Siirry alkuun