Talousuutiset

Uutisia säästämisestä, sijoittamisesta ja rahoitusalasta

Joka viidennellä suomalaisella vaikeuksia rahan kanssa

Joka viidennellä suomalaisella vaikeuksia rahan kanssa

15.06.2015

Joka viides suomalainen kokee, että päivittäisten raha-asioiden hoitaminen on jonkin verran vaikeaa tai erittäin hankalaa. Tilanne on kuitenkin koko Euroopan mittapuulla aivan parhaasta päästä.

 

Tilastokeskuksen julkistamien tilastojen mukaan suomalaisista 17 prosenttia kokee, että päivittäisten raha-asioiden hoitaminen on silloin tällöin hankalaa. Tilastot ovat vuodelta 2012. 7 prosenttia koko väestöstä sen sijaan kokee erittäin suuria vaikeuksia raha-asioiden hoidossa.

 

Vaikka joka viides kuulostaa melko paljolta, luvut ovat pienimpiä koko Euroopassa. Suuria vaikeuksia raha-asioisa on Suomessa vähiten koko Euroopasta.

 

Sen sijaan pahan päivän varalle ei ole varauduttu niin hyvin kuin esimerkiksi Norjassa, Ruotsissa, Sveitsissä ja Itävallassa. Yllättävän tuhannen euron kuluerän joka neljäs suomalainen joutuu rahoittamaan kulutusluotolla, pikavipillä tai osamaksulla. Kolme neljästä kotitaloudesta kuitenkin selviää 1000 euron yhtäkkisestä investoinnista joko säästöillään tai heidän kuukausittaisissaan tuloissaan on sen verran väljää.

 

Erittäin huonosti ovat raha-asiat esimerkiksi unkarilaisilla, joista kolme neljästä ei selviäisi yllättävästä menosta ilman lainanottoa.

Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja

Takaisin

Siirry alkuun