Talousuutiset

Uutisia säästämisestä, sijoittamisesta ja rahoitusalasta

Asunto- ja remonttilainat kiinnostavat taas

Asunto- ja remonttilainat kiinnostavat taas

04.07.2015

Laina kiinnostaa taas suomalaisia. Uuden pankkibarometrin mukaan jopa 70 prosenttia suomalaisista pitää ajankohtaa erittäin sopivana uuden lainan ottamiselle!

 

Ihmiset alkavat siis uskoa talouden kohenemiseen tai sitten he ovat jo niin perin juurin kyllästyneitä pihtailemaan ja siirtämään hankintojaan tulevaisuuteen. Onhan suurimalla osalla töitä kuitenkin ja rahaa normaalisti käytettävänä kulutukseen.

 

Finanssivalvonnan tekemän uuden pankkibarometrin mukaan talous elpyy, jos hitaasti, mutta elpyy kuitenkin siinäkin mielessä, että lainan ottaminen kiinnostaa suomalaisia. Erityisesti korjaus- ja remonttilainat kiinnostavat, sillä vaikka kotia ei ehkä uskalleta alkaa vaihtamaan, sitä kuitenkin halutaan remontoida ja uudistaa vastaamaan vuosien mittaan muuttuneita tarpeita.

 

Barometri osoittaa, että kiinnostus uusiin luottoihin on selvästi kohentunut vuoden takaisesta: kotitalouksien luotonkysyntää kertova saldoluku oli toukokuussa +40, kun tasan vuosi sitten se oli +6. 

 

Barometristä selviää sekin trendi, että tällä hetkellä mieluummin pidennetään maksuaikoja, otetaan vaikka lyhennysvapaata ja höllätään tiukkaa maksuaikataulua olemassaolevissa lainoissa. Kiinnostus esimerkiksi asuntolainan poismaksamiseen ei ole kovin suuri.

 

Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja

Takaisin

Siirry alkuun