Talousuutiset

Uutisia säästämisestä, sijoittamisesta ja rahoitusalasta

Pidä lyhennysvapaata, sijoita rahat ja laina-aikasi lyhenee

Pidä lyhennysvapaata, sijoita rahat ja laina-aikasi lyhenee

24.08.2015

Suomalaiset ovat innokkaasti tarttuneet pankkien keväällä tarjoamaan mahdollisuuteen ilmaisesta lyhennysvapaasta vuodesta. Jopa 100 000 suomalaista on pitänyt tämän vuoden taukoa asuntolainan lyhentämisessä. Mutta mitä tapahtuisi jos säästetyn rahan sijoittaisi?

 

Nettilehti Sijoittaja.fi laski, millainen potti vuosien mittaan odottaisi mikäli lyhennysvapaasta säästetyt rahat sijoittaisi osakerahastoihin.

 

Laskelmien pohjalla oli 150 000 euron asuntolaina, joka oli tarkoitus lyhentää 15 vuoden aikana. Näin lainaa lyhennettiin 833 euroa kuukaudessa eli 10 000 euroa vuodessa.

 

Sijoittaja.fi laski, että jos 833 euroa sijoitettaisiin joka kuukausi vuoden ajan rahastoon, jonka tuotto olisi laskennallisesti 9 %, vuoden jälkeen sijoitukset olisivat tuottaneet 477 euroa. Sijoitettu raha kasvaisi korkoa korolle vuosien ajan. Kun samaan aikaan asuntolainaa lyhennetään 10 000 euroa vuodessa 13 vuoden päästä lainasumma ja säästöt olisivat saman suuruisia, noin 30 000 euroa! Ottamalla lyhennysvapaata ja sijoittamalla rahat, on siis mahdollista lyhentää asuntolaina-aikaa 2 vuodella!

 

Sijoittaminen ei tietenkään ole koskaan riskitöntä. Sijoittaja.fi:n mukaan kaikkein riskialttein homma tämänkaltaisessa säästämisessä ja sijoittamisessa on se, missä vaiheessa osakkeet realisoidaan. Tähän lehti antaa vinkin: jos osakkeet ovat jo viiden vuoden ajan tuottaneet enemmän kuin odotit, on todennäköisesti hyvä hetki myydä. Taantumassa sen sijaan ei kannata myydä vaan mieluumminkin ottaa uusi lyhennysvapaa vuosi ja sijoittaa lisää.

Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja

Takaisin

Siirry alkuun