Talousuutiset

Uutisia säästämisestä, sijoittamisesta ja rahoitusalasta

Kulutusluottoyhtiöt kukoistavat Ruotsissa

Kulutusluottoyhtiöt kukoistavat Ruotsissa

22.09.2015

Ruotsin kulutusluottomarkkinat ovat erittäin aktiiviset, sillä monet yhtiöt ovat nostaneet vuodessa antolainaustaan jopa 20 prosenttia. Vertaislainasta sen sijaan ei tullut sellaista lentävää tähteä kuin odotettiin, ainakaan vielä.

 

Ruotsissa kulutusluotot ja muut kuin pankin tarjoamat luotot kiinnostavat erittäin monia, niin yksityisiä kuin yrityksiäkin, sijoittajia ja lainaajia. Pankkimaailman ulkopuolella toimivat yhtiöt eivät ole riippuvaisia pankkimaailmaa kiristävistä säädöksistä ja vaatimuksista. Vaikka kulutusluotot ovat väistämättä kalliimpia kuin pankkilainat, ne kiinnostavat silti!

 

Pankkilainauksen rasituksena onkin kankeus, hitaus sekä se, että lainaa ei yksinkertaisesti myönnetä. Tästä esimerkiksi käyttöpääomaa välttämättä tarvitsevat yritykset kärsivät, sillä rahoituksen puutteessa koko liiketoiminta vaarantuu. Yritykset ovatkin viime aikoina kääntyneet kalliimpien kulutusluottojen puoleen, sillä pankeista yritysten on hankalaa saada lainaa, ellei ole erittäin vakavarainen. Mikä taas on näinä hankalina talousaikoina haastavaa, monilla ennen vakavaraisilla on tullut ongelmia kysynnän puutteen vuoksi.

 

Monen ruotsalaisen kulutusluottoyhtiön juuret ovat perintäbisneksessä, mutta sittemmin ovat siirtyneet kulutusluotto- ja pikavippibisnekseen. Yhtiöiden uusimmat aluevaltaukset ovat nimenomaan yrityslainapuolella. Yhtiöt ovat alkaneet kiinnostaa melkoisesti myös sijoittajia, sillä tuotot ovat tässä bisneksessä melko kovat, ainakin laskennallisesti.

Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja

Takaisin

Siirry alkuun