Talousuutiset

Uutisia säästämisestä, sijoittamisesta ja rahoitusalasta

Euroloan luopuu yrityslainoista - muita rahoitusyhtiöitä tilalle

Euroloan luopuu yrityslainoista - muita rahoitusyhtiöitä tilalle

08.12.2015

Monipuolisesta lainatarjonnastaan tunnettu Euroloan päätti jättää yrityslainauksen jo vuosi sitten, vaikka samaan aikaan muut lisäävät lainatarjontaansa yrityksille. Mikroluotot ja pienet vakuudettomat lainat kiinnostavat yrityksiä yhä enemmän.

 

Pikavipeistäänkin tunnettu Euroloan lopetti yrityslainauksen tänä vuonna. Asiasta päätettiin Kauppalehden mukaan jo vuosi sitten, sillä yrityksessä halutaan satsata tiukemmin sen ydinosaamisalueelle.

 

Euroloanin kokemukset yrityslainauksesta olivat positiiviset, sillä sille ei tullut yhtään esimerkiksi luottotappioita. Euroloanin hallituksen puheenjohtaja Tommi Lindfors kertoo Kauppalehden haastattelussa, että vaikka yrityslainojen kanssa meni hyvin, ala oli myös todella haastava.

 

- Yrityslainoissa tarvitaan ammattilaisia, se on haastava, tarkka ja arviointikykyä sekä yritystoiminnan asiantuntemusta vaativaa lainantarjontaa. Alalla toimitaan myös todella mekaanisesti, kun taas haluamme panostaa digitaaliseen toimintaan.

 

Lindfors kertoo, että Euroloan haluaa panostaa mieluummin digitaalisessa ympäristössä tapahtuvaan "automaattiseen" lainantarjontaan, kuten verkkokauppojen maksuvaihtoehtona toimimiseen.

 

Vaikka Euroloan jäi pois yrityslainamarkkinoilta, sen tilalle tulee koko ajan uusia. Yritysten vakuudeton rahoitus on kasvava ala Suomessakin, maailmalla ja ennen kaikkea Yhdysvalloissa pankkien ulkopuoliset rahoittajat ovat jo pitkään rahoittaneet yritysten toimintaa.

Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja

Takaisin

Siirry alkuun