Talousuutiset

Uutisia säästämisestä, sijoittamisesta ja rahoitusalasta

Varo tätä pikavippiyhtiötä, kiertää lakia

Varo tätä pikavippiyhtiötä, kiertää lakia

11.01.2016

Suomen Kuluttaja-asiamies on vaatinut, että Suomen Rahoitusyhtiö-nimisen yhtiön välittämät vipit kiellettäisiin selvän lainkiertämisen vuoksi. Yhtiö väittää nettisivujensa toimivan vain digitaalisena alustana vertaislainoille, vaikka selvästi järjestää vipit itse.

Kuluttaja-asiamies haluaa varoittaa kansalaisia ja on vaatinut kiellettäväksi Suomen Rahoitusyhtiö-nimisen yrityksen tarjoamat lainat ja vipit. Viraston mukaan Suomen Rahoitusyhtiö tarjoaa luottoja yksityishenkilöille sivustoilla glee.fi, orkia.fi, siljalaina.fi, ottoraha.fi ja finnlaina.fi.

Yhtiö väittää toimivansa vain lainojen välittäjänä ja lainojen olevan niin sanottuja vertaislainoja, mutta kuluttajaviraston selvityksen mukaan luottosuhde syntyy tosiasiassa luotonhakijan ja yhtiön välille. Näin virasto katsoo yhtiön kiertävän lakia. Vertaislainapalvelua tarjoava ei nimittäin toistaiseksi tarvitse esimerkiksi rekisteröitymistä luotonantajaksi.

Viraston selvityksen mukaan yhtiön taustalta löytyy myös lukuisia muita epämääräisiä yhtiöitä ja perintäyrityksiä. Näitä löytyy rekisteröitynä muun muassa Panamalle ja Iso-Britanniaan, mutta yritysten taustalla on samat omistajat kuin Suomen Rahoitusyhtiön.

Kuluttaja-asiamies syyttää yhtiötä keinotekoisesta järjestelystä, joka ei vastaa todellisuutta.

Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja

Takaisin

Siirry alkuun