Talousuutiset

Uutisia säästämisestä, sijoittamisesta ja rahoitusalasta

Pikavippikierre katkaistaan nykyään selvästi aiempaa aikaisemmin

Pikavippikierre katkaistaan nykyään selvästi aiempaa aikaisemmin

01.02.2016

Pikavippivalistus on näyttää olevan purrut ihmisiin: velkakierrettä ei enää päästetä yhtä pahaksi kuin aiemmin! Yhä useammin apua osataan hakea ajoissa, jo ennen ulosotto- ja perintäkierrettä.

 

Suomalainen ylivelkaantunut on viisastunut: siinä missä nykyään jo 40 prosenttia apua hakeneista on onnistunut sinnittelemän velkojensa kanssa, neljä vuotta sitten näitä oli puolet vähemmän. Yhä useampi on siis välttänyt ulosoton ja siitä aiheutuneet kulut. Jopa monet työttömät ovat onnistuneet pitämään kasvavat velat ja lainat kurissa.

 

Silti Takuu-Säätiön toiminnanjohtaja Juha Pantzarin mukaan apua haetaan edelleen liian myöhään: velat jäisivät pienemmiksi, mikäli ongelma tunnistettaisiin ja tunnustettaisiin ajoissa ja apua haettaisiin vielä aikaisemmin.

 

Neljän vuoden takaisesta velkaantuminen on myös muuttunut: nyt velkaannutaan isommista summista, ei enää muutaman satasen pikavipeistä, vaan 2000 euron tililuotoista ja sitä suuremmista kulutusluotoista. Tästä on seurannut se, että velkajärjelyssä olevien lainamäärät ovat kasvaneet. Tällä hetkellä Takuu-Säätiöltä apua pyytävien velallisten velan määrä on keskimäärin 25 000 euroa.

 

Tällaisia summia on hitaampi lyhentää ja niistä on hitaampi päästä eroon, mutta Pantzarin mukaan velat hoidetaan silti aiempaa paremmin.

 

Pikavipeistä, velkakierteestä ja sen seurauksista on puhuttu valtavasti kaikissa medioissa viimeisen viiden vuoden aikana, joten voi olla että tiedon määrä on lisääntynyt ja apua haetaan myös siksi aiemmin.

Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja

Takaisin

Siirry alkuun