Talousuutiset

Uutisia säästämisestä, sijoittamisesta ja rahoitusalasta

Kansanedustajat: Pikavippejä saa edelleen liian helposti

Kansanedustajat: Pikavippejä saa edelleen liian helposti

12.02.2016

Kansanedustajat ovat taas ottaneet pikavipit ja vertaislainat syyniin ja vaativat niihin lisää sääntelyä ja valvontaa. Nyt ollaan huolissaan vanhusten velkaantumisesta, sillä pikavippejä saa kuulemma edelleen liian helposti.

 

Kristillisen kansanedustaja Antero Laukkanen (kd.) esittää, että pikavippikäytäntöjä katsottaisiin jälleen uudestaan, sillä luottoja saa edelleen liian helposti. Kansanedustaja on huolissaan siitä, että viime vuonna maksuhäiriöisten määrä nousi edelleen (370 000 ihmistä), ja erityisesti vanhukset ovat yksittäisenä ryhmänä kunnostautuneet velkaantumisessa.

 

Laukkanen haluaisi holhota kansalaisia lisää ja rajoittaa pikavippien helppoa saamista. Sen sijaan hän lisäisi kuntien sosiaalista luototusta, sillä tarve lainarahalle tuskin häviäisi vaikka pikavippien saamista rajoitettaisiinkin.

 

Sosiaalidemokraattien Tytti Tuppurainen (sd.) puolestaan huolestui vertaislainaamisesta ja sen takana olevasta villistä maailmasta. Hänen mielestään vertaislainaamista pitäisi koskea samat lait kuin muitakin rahoitusmuotoja. Tuppurainen huolestui aiheesta, kun rahoitusmarkkinoilta kuului uutisia siitä, että joku oli velkaantunut jopa 180 000 euroa vertaislainoilla.

 

Ei ole tietoa, onko Tuppurainen tietoinen vertaislainamarkkinoilla suheeranneesta yrityksestä, Suomen Rahoitusyhtiö, joka markkinoi rahoitustuotteitaan vertaislainalla, mutta toimi kuin tavallinen pikavippiyhtiö. Kyseinen yhtiö tuskin on ollut yhtä tarkka lainaajiensa luottotietojen tai maksukyvyn tarkistamisesta kuin kunniallinen vertaislainayhtiö on.

Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja

Takaisin

Siirry alkuun