Talousuutiset

Uutisia säästämisestä, sijoittamisesta ja rahoitusalasta

Lomalle lähdössä? Näin pääset syyslomalle ilman rahaa

Lomalle lähdössä? Näin pääset syyslomalle ilman rahaa

20.09.2013

Pian vietämme syyslomia, naapurit säntäävät ulkomaille auringosta nauttimaan ja kylpylöihin lapsia uittamaan. Säästötili ammottaa tyhjyyttään kesäloman jäljiltä. Millaisia vaihtoehtoja on viettää syyslomaa ilman rahaa?

 

1. Vietä loma kotona. Kotonaoleminen on aina edullisinta, koska rahaa ei mene polttoaineisiin, yöpymiseen ja ruokaan. Kotona lomailu kannattaa oikeasti ottaa loman kannalta: älä kirjoita lomalle listaa tekemättömistä töistä vaan tee oikeasti kivoja asioita!

 

2. Jos matkalle tekee silti mieli, osta matka tai osa siitä luotolla. Vaihtoehtoja tähän on monta. Esimerkiksi suomalaisen Euroloanin luottotili antaa luottoa jopa 5000 euroon asti, lainanhakija voi itse määrittää luottorajansa. Luottotili toimii kuin luottokortti ilman korttia: asiakas siirtää luottotililtään aina tarvittavan summan omalle tililleen. Euroloanin luottotilissä 1500 euron tavanomaiselle lainalle todellinen vuosikorko on 14,9%.  uottotiliä varten ei tarvita takaajia ja vakuuksia.

 

3. Ota kulutusluotto. Kulutusluotto eroaa luottotilistä niin, että lainasumma päätetään heti ja koko summa nostetaan kerralla ja maksetaan takaisin sopivissa erissä. Freedom rahoituksen kulutusluottoja voi hakea jopa 30 000 euroa ilman vakuuksia. Freedom rahoituksen hakemisesta peritään avausmaksu, joka on 100-200 euroa.

 

4. Varaa matka syyslomaksi luottokortilla. Olemassaolevalla luottokortilla voit helposti varata matkan ja lennot. Maksat matkasi pois samalla kun lyhennät kuukausittaista luottokorttilaskuasi. Näin matkalainasta tulee maksettavaksi ainoastaan luottokortin korkokulut.

 

5. Jos otat pikalainoja, ota ne mieluummin samasta paikasta. Näin pysyt paremmin selvillä velkasi määrästä. Muutaman satasen vipeillä et pääse mihinkään ja niistä kertyy paljon korkokuluja. Vaihtoehtoja on 2000-3000 euron tililuotot ja joustolimiitit. Esimerkiksi Credit24 joustolimiitti toimii kuten luottotilit: sieltä voi nostaa haluamansa summan ja sitä voi lyhentää omaa tahtia. 

 

6. Säädä matkalainan takaisinmaksuaika tarpeeksi lyhyeksi, jotta ehdit maksaa sen pois ennen seuraavaa matkaa. Jos et ole varma että voit maksaa matkaluoton takaisin muutamassa kuukaudessa, sinun kannattaa miettiä edullisempia lomailuvaihtoehtoja. Sukulaisreissu autolla, ruskaretki Itä-Suomeen, mökkiloma luonnon helmassa tai uintireissu läheiseen kylpylään ovat ulkomaan matkaa edullisempia vaihtoehtoja.

Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja

Takaisin

Siirry alkuun