Talousuutiset

Uutisia säästämisestä, sijoittamisesta ja rahoitusalasta

Google kieltää pikavippimainokset kesällä

Google kieltää pikavippimainokset kesällä

19.05.2016

Pikavippiyrityksillä tulee kiire keksiä uusia markkinoinnin keinoja, sillä Google aikoo lopettaa pikavippimainosten näyttämisen selaimissaan 13. heinäkuuta alkaen koko maailmassa. Google tiedotti asiasta vastikään blogissaan.

 

Googlen lopetettavien mainosten listalle joutuvat pikavipit, jotka pitää maksaa takaisin kahden kuukauden eli 60 päivän kuluessa ja joissa vuotuinen korko on 36 prosenttia tai enemmän.

 

Googlen mukaan pikavippifirmojen aggressiivinen mainostaminen vetoaa etenkin yhteiskunnan heikossa asemassa oleviin, joilla kuitenkin on kaikkein vähiten kykyä maksaa lainat takaisin. Googlen mukaan pikavippimainokset ja sitä kautta pikavipit ajavat ihmisiä maksukyvyttömyyteen ja sitä kautta uusiin vaikeuksiin.

 

Googlen rajua päätöstä on kiitellyt ainakin yhdysvaltaisen kansalaisjärjestön edustaja Wade Henderson. Tavalliset lainat, auto-, asunto- ja opintolainat sekä kulutusluotot eivät kuulu kiellettävien lainojen listalle, ellei niissä ole pikavippien kaltaisia korkeita korkoja ja lyhyitä maksuaikoja.

Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja

Takaisin

Siirry alkuun