Talousuutiset

Uutisia säästämisestä, sijoittamisesta ja rahoitusalasta

Vertaislainaa saatavilla nyt myös yrityksille

Vertaislainaa saatavilla nyt myös yrityksille

06.02.2017

Vertaislaina näyttää olevan tulevaisuuden juttu - myös yritysrahoituksessa. Sen verran lupaava alku on ollut viime vuoden loppupuolella lanseeratuilla Fellow Financen yritysrahoitustuotteilla. Näiden ansiosta vertaislainayritys kasvatti reilusti antolainaustaan ja sai tuloksensa plussan puolelle.

Yritykseltä tai yksityiseltä yritykselle... enää ei rahoitukseen pankkia tarvita. Siltä näyttää yritysrahoituksen tilanne ainakin silloin, kun sitä katsotaan vertaislainayrityksen näkökulmasta. Fellow Finance lanseerasi viime vuonna kaksi yrityksille tarkoitettua lainatuotetta: joukkorahoituksen sekä joustavan laskurahoituksen. Nämä tuotteet houkuttelivat suuren määrän yritysasiakkaita niin, että yrityksen antolainaus kasvoi yli 90 miljoonaan euroon ja tulos reilusti plussalle ensimmäistä kertaa. Fellow Financella on hallussaan 30 prosenttia vertaislainan Suomen markkinoista.

Joukkorahoitus on ollut erityisen suosittu ja tuottoisakin sijoittajille, sillä se, kuten muutkin vertaislainat, tuottavat keskimäärin 11 prosentin tuoton, jollaisesta useimmissa sijoituksissa ei voi edes haaveilla. Joukkorahoituksessa Fellow Finance välittää yritysrahoitusta, johon yksityiset ja yritykset sijoittavat pääomia. Toinen yrityksille suunnattu lainatuote on joustava laskurahoitus, jolla myyntisaamisia on mahdollista realisoida etukäteen.

Fellow Finance aikoo tänä vuonna laajentaa ulkomaille sekä laajentaa lainatuotteitaan entisestään. Onko lainatuotteissa lisää yrityksille suunnattuja palveluita ja tuotteita, se jää nähtäväksi. Fellow Financen ydinliiketoimintaa on kuitenkin yksityisille myönnetyt vertailainat, joita on mahdollista hakea 500-15000 euron välillä. Jokainen vertaislaina on yksilöllinen ja lainan korot, maksuajat ja muut määritellään yksilöllisesti. Mitä parempi maksukyky asiakkaalla on, sitä edullisemmin laina luonnollisesti irtoaa.

Katso lisää Fellow Financesta.

Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja

Takaisin

Siirry alkuun