Talousuutiset

Uutisia säästämisestä, sijoittamisesta ja rahoitusalasta

Lainojen ja kulutusluottojen kysyntä on selvässä nousussa

Lainojen ja kulutusluottojen kysyntä on selvässä nousussa

16.03.2017

Tämä vuosi näyttää taloudessa joka suunnalta katsottuna erittäin positiiviselta: ihmiset luottavat taas sekä omaan että koko Suomen tulevaisuuteen ja uskaltavat jälleen ottaa lainaa. Asuntoja katsellaan taas ahkerasti ja kulutusluotot kiinnostavat. Tuleeko kysyntä vaikuttamaan lainojen hintoihin?

Suomalaiset ovat nyt viimein oikeasti heränneet kymmenen vuotta kestäneestä varovaisesta hiljaiselosta, jossa pelätään huomista ja kerätään rahaa sukanvarteen. Tulevaisuus näyttää valoisalta, ihmiset matkustelevat taas ja selaavat designhuonekaluja nettisivuilta. Maaliskuun alussa julkaistun kuluttajabarometrin mukaan paitsi asuntolainojen myös kulutusluottojen kysyntä on selvässä kasvussa!

Kulutusluottoja haetaan pankeista ja netistä pikalainoja ja kulutusluottoja nopeasti tarjoavilta yhtiöiltä. Lisääntynyt lainaaminen ei kerro pelkästään siitä, että nyt halutaan taas kuluttaa, vaan myös siitä, että ihmisillä on mistä kuluttaa. Kulutusluottoakaan ei nimittäin saa jos ei ole tarpeeksi maksukykyä hoitaa laina takaisin. Vaikka kulutusluotossa ei vaadittaisi vakuuksia, sitä hakiessa täytyy pystyä osoittamaan oma maksukykynsä riittävillä säännöllisillä tuloilla, muuten lainaa ei irtoa edes netistä.

Myös yritysten lainakysyntä on selvässä nousussa. Barometrissä arvioita kysyttiin pankinjohtajilta, joista 63 prosenttia arvioi yritysten investoivan tänä vuonna enemmän ja hakevan enemmän lainaa kuin edellisenä vuonna. Barometrissä ei kuitenkaan näy lainakantaa, jota yritykset ovat hakeneet netistä lainoja tarjoavilta yrityksiltä. Netistä haettavien nopeiden vakuudettomien yrityslainojen kysyntä on nousussa niinikään ja tulee tänä vuonna kasvamaan entisestään.

Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja

Takaisin

Siirry alkuun