Talousuutiset

Uutisia säästämisestä, sijoittamisesta ja rahoitusalasta

Pikavipin velkomus oikeudessa tietää isoa laskua

Pikavipin velkomus oikeudessa tietää isoa laskua

26.09.2013

PIkavippi kannattaa hoitaa ajallaan. Jos vippi erääntyy, menee perintään ja aina oikeuteen asti, kulut kasvavat moninkertaisiksi.

 

Pikavipeistä johtuvat velkomustuomiot ovat viime vuoden aikana kasvaneet selvästi. Yle Uutisten mukaan esimerkiksi Keski-Pohjanmaan käräjäoikeus langetti 4500 velkomustuomiota, kun niitä aiempina vuosina on ollut keskimäärin 2000.

 

Käräjätuomari Hasse Häkin mukaan suurin osa tuomioista johtuu pikavipeistä.

PIkavippaajalle velkomustuomio tietää isoa laskua: Hasse Häkki laskee, että mikäli asia etenee käräjäoikeuteen saakka, lasketaan päälle oikeudenkäyntikulut, minimissään 110 euroa. Lisäksi velallisen täytyy maksaa jo aiemmin tulleet perintäkulut, jotka ovat 60 ja 260 euron välillä sekä tietysti vielä pikavippi korkoineen. Jos vippiä ei maksa ajallaan, lasku voi kasvaa moninkertaiseksi.

 

Hasse Häkin mukaan suurin osa käräjille päätyvistä pikavipeistä on pieniä 20-300 euron suuruisia vippejä.

 

Ennen oikeustuomiota velallisella on runsaasti aikaa hoitaa laskunsa: varsinaisesta laskusta tulee ensin maksumuistutus, minkä jälkeen useat yhtiöt antavat laskun perintätoimiston hoidettavaksi. Perintätoimisto lähettää kaksi maksumuistutusta ja sen jälkeen tulee haaste, joka on uhkaus tuomiosta. Jos suoritusta ei vieläkään hoideta, asia viedään oikeuteen. OIkeudessa langetetaan velkomustuomio ja velallinen menettää luottotietonsa. Koko prosessiin voi kulua jopa yli kolme kuukautta aikaa.

 

Lähde: Yle.fi

Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja

Takaisin

Siirry alkuun