Talousuutiset

Uutisia säästämisestä, sijoittamisesta ja rahoitusalasta

Kulutusluottojen laina-aika pitenee

Kulutusluottojen laina-aika pitenee

05.04.2017

Elämme kulutusluottojen kultakautta, ainakin mikäli katsomme niiden määriä ja hintakehitystä. Vuoden alussa luottoja otettiin taas enemmän kuin koskaan ja laina-aika pitenee silmissä.

Suomen Pankin uusimpien tilastojen mukaan laina-aika on alkuvuodesta noussut 12 vuoteen ja 8 kuukauteen vuoden takaisesta 12 vuodesta ja 3 kuukaudesta. Vuonna 2007 keskimääräinen laina-aika kulutusluotoissa taas oli 7 vuotta ja 9 kuukautta, joten laina-ajat ovat selvästi pidentyneet.

Toinen selvä trendi, joka näkyy tilastoissa alkuvuodesta, on otettujen kulutusluottojen määrän kasvu. Alkuvuodesta lainojen kasvutahti oli 13,7 prosenttia, kun se vielä vuotta aiemmin oli 7,1 prosenttia. Nyt lainoja todella uskalletaan ottaa, kenties senkin vuoksi, että oma ja koko Suomen taloustilanne näyttää paljon valoisammalta kuin vuosi sitten. Toisaalta myös siksi, että ainakin Suomen Pankin arvion mukaan viimeisen vuoden aikana kulutusluottojen korot ovat laskeneet jopa prosentilla.

Vakuudettomien luottojen keskikorko on 4,97% ja pankkien tarjoamien vakuudellisten luottojen keskikorko on 3,01%, joten ero on selvästi alkanut kaventua. Myöskään pankkien ja muiden rahoituslaitosten tarjoamien vakuudettomien luottojen hinnoissa ei enää ole eroja, voi jopa olla netistä saa edullisempaa kulutusluottoa kuin omasta lähipankista ja lisäksi paljon nopeammin.

Netissä on kuitenkin monenlaisia kulutusluottoja. Luonnolisesti, mikä pienempi luotto, sen kalliimpi hinta. Netissä on lukuisia pieniä lainoja, kuin pikavippejä, tarjoavia lainafirmoja, ja näissä lainojen korot voivat nousta vuositasolla satoihin prosentteihin. Tämän vuoksi vertailu on todella tärkeää!

Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja

Takaisin

Kokemuksia ja kommentteja

Tarvitsen lainaa hyvään tarpeeseen
5
palvelu on selkeä Ja hyvä vinkki
1
Voisiko myös yläikärajan AINA ilmoittaa ja voisiko sen edes joku hilata 80:een, mikä nykyisin ei enää ole ihan mahdoton ikä. Nyt tyssää kaikki tuohon 75 ikävuoteen!!

Leave this empty:

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?
blank
Lisää vastaus:


Siirry alkuun