Talousuutiset

Uutisia säästämisestä, sijoittamisesta ja rahoitusalasta

Maksuhäiriömerkintöjä lähes miljoona - keskittyvät samoille ihmisille

Maksuhäiriömerkintöjä lähes miljoona - keskittyvät samoille ihmisille

05.07.2017

Maksuhäiriömerkintöjen määrä on jälleen noussut vuoden 2017 ensimmäisellä puoliskolla - 100 000 merkinnällä viime vuodesta. Tänä vuonna merkintöjä tehtiin 940 000, mutta maksuhäiriöisten ihmisten määrä pysyi kuitenkin samana. Ongelmat keskittyvät siis tietylle porukalle.

 

Suomessa ollaan huolissaan kansalaisten velkaantumisesta sekä maksuhäiriömerkintöjen ja ylivelkaantumisen tuomista ongelmista. Tilastojen valossa näyttää kuitenkin siltä, että vaikka velan määrä olisi kasvanut, siitä kärsivien ihmisten määrä ei ole kasvanut. Maksuhäiriöitä on edelleen 370 000 ihmisellä, mikä on saman verran kuin vuosi sitten.

 

Suomen Asiakastiedon keräämien tilastojen mukaan kolmella viidestä uutta kulutusluottoa hakevasta on luottoja jo ennestään. Koska rahoituslaitoksilla ei ole Suomessa mahdollisuutta saada tietoa asiakkaan muista veloista mikäli asiakas ei itse anna lupaa, on Suomessa tällä hetkellä mahdollista hakea useita lainoja yhtä aikaa, reilusti yli tulojen. Suomen Asiakastiedon mukaan uutta kulutusluottoa on haettu jopa siinä tapauksessa, kun vanhoja luottoja ja pikavippejä on ollut 300 000 euron edestä.

 

Velkaneuvontaa antava Takuusäätiö onkin jo pitkään puhunut positiivisen luottorekisterin käyttöönotosta myös Suomessa. Rekisteristä jokainen luotonantaja voi tarkistaa asiakkaan muut luotot. Positiivisen luottorekisterin puolesta on puhunut myös Finanssivalvonnan keskusliitto ja Suomen Asiakastieto Oy.

Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja

Takaisin

Siirry alkuun