Talousuutiset

Uutisia säästämisestä, sijoittamisesta ja rahoitusalasta

Kesän lisäbudjetti haalittiin lyhennysvapaista ja pikavipeistä

Kesän lisäbudjetti haalittiin lyhennysvapaista ja pikavipeistä

15.08.2017

Kesä on suomalaisperheissä runsaan kuluttamisen aikaa, samoin kuin joulukin. Tänä kesänä lomarahojen leikkaus pienensi kesäbudjetteja entisestään, ja siksi yhä useampi on joutunut paikkaamaan kulutusta kulutusluotoilla ja pikavipeillä. Myös asuntolainojen lyhennysvapaiden käyttö on suosittua kesäisin.

Kuluneena kesänä otettiin taas ennätysmäärä kulutusluottoja. Valinnanvaraa luotoissa on melkoinen määrä, sillä esimerkiksi 5000-10 000 euron kulutusluoton saa todella nopeasti ja helposti, ilman mitään vakuuksia. Luottoon vaaditaan minimitulot ja pyydetään ilmoittamaan muut lainat ja velat, mutta muita velkoja ei voi tosiasiassa tarkistaa mistään. On asiakkaan omantunnon asia, ilmoittaako hän oikeat lukemat.

Kesällä halutaan ottaa rennosti ja olla lomalla myös oman talouden vahtimisesta. Siksi kulutuspiikki on yhtä selvä kesälomalla kuin joulunakin. Tänä kesänä ensimmäisen kerran ei näkynyt notkahdusta myöskään velkaneuvontaa antavan Takuusäätiön sivuilla, sillä aiemmin heinäkuussa liikenne on selvästi hiljentynyt. Nyt velka- ja laina-asiat ja huoli omasta taloudesta on ollut mielenpäällä myös heinäkuussa, sillä tänä kesänä poikkeamaa ei liikenteessä Takuusäätiön mukaan tapahtunut.

Viimeisinä vuosina on myös ollut tapana saada talouteen löysää asuntolainojen lyhennysvapaalla, jota erityisesti pienten lasten vanhemmat käyttävät. Asiantuntijoiden mukaan lyhennysvapaan käyttäminen talouden hetkelliseen löysäämiseen onkin järkevämpi vaihtoehto kuin kulutusluotot ja pikavipit, sillä lyhennysvapaa tulee todennäköisesti edullisemmaksi.

 

Katso vippi- ja kulutusluottovertailut:

5000 euron kulutusluottovertailu

10 000 euron kulutusluottovertailu

Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja

Takaisin

Siirry alkuun