Talousuutiset

Uutisia säästämisestä, sijoittamisesta ja rahoitusalasta

Yrityslainoissa valtavat erot: kalleimmassa 128 prosenttia todellinen vuosikorko

Yrityslainoissa valtavat erot: kalleimmassa 128 prosenttia todellinen vuosikorko

04.09.2017

Netin vakuudettomissa yrityslainoissa on todella tuntuvat hintaerot: kalleimmillaan lainasta joutuu maksamaan 128 % todellista vuosikorkoa, kun edullisimmillaan sitä irtoaa lähes samaan hintaan kuin pankista, alle 10 prosentilla. Yrityslainojen kilpailuttaminen on niin ikään todella tärkeää.

Yrityslainoja saa netin kautta ilman vakuuksia jo noin kymmenestä eri firmasta. Yrityslainat.net sivusto vertailu yrityslainat ja selvitti niiden erot. Jokainen laina hinnoitellaan ja hinnat ilmoitetaan eri tavoin, joten vertailu oli todella haastavaa. Esimerkkilainoille saatiin kuitenkin laskettua todelliset vuosikorot, jolloin erilaisia lainoja voi nyt vertailla Yrityslainat.net sivustolla keskenään.

Vertailu paljasti todella suuret erot yrityslainojen välillä. Vertailun kalleimmat lainat, kuten Yritysluotto.fi ja Rahoittaja.fi olivat todelliselta vuosikoroltaan moninkertaisia verrattuna edullisimpiin, sillä näissä todellinen vuosikorko oli 128 prosenttia! Vertailun edullisimmat lainat olivat niin sanottuja joukkorahoituslainoja, jotka myönnetään yrityksen luottoluokituksen jälkeen. Nämä lainat irtoavat jopa alle 10 % todellisella vuosikorolla. Vertailun edullisimmat "yrittäjän kulutusluotot" olivat noin 44% todelliselta vuosikoroltaan.

Yritysluotot ovat siis vakuudettomia luottoja, mutta ne voi eritellä kolmeen erityyppiseen lainaryhmään oikeastaan hinnan ja lainaehtojen mukaan: yrittäjän pikavipit, yrityksen kulutusluotot ja joukkorahoitukset. Yrittäjän pikavippi on esimerkiksi Rahaneuvos laina, suurin osa ovat kulutusluottojen tyyppisiä lainoja ja kolme yritystä järjestelee pk-yrityksille joukkorahoituksia.

Yrityslainojen markkinat ovat tällä hetkellä aika villiä, sillä kuluttajasuojalaki ei tietysti koske yrityslainoja. Siksi lainojen hintoja ei ole yhtä helposti esillä, todellisia vuosikorkoja ei ilmoiteta missään, kun taas kuluttajalainoissa ne on pakko ilmoittaa kaikkien laskelmien yhteydessä.

Katso yrityslainojen vertailu.

Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja

Takaisin

Siirry alkuun