Talousuutiset

Uutisia säästämisestä, sijoittamisesta ja rahoitusalasta

Autolainan käsiraha pikavipillä?

Autolainan käsiraha pikavipillä?

04.10.2013

Autorahoitusta varten tarvitaan yleensä aina jonkin verran käsirahaa, varsin yleinen summa on 10 prosenttia kauppasummasta. Usein etämä rahoitetaan säästöillä, mutta myös pikavippi tai kulutusluotto sopivat autolainan käsirahan rahoitukseen.

 

Jotkut kulutusluottofirmat tarjoavat erikseen autolainaa. Usein näissä on kyse muutaman tonnin lainoista, jolloin kyse on pikemminkin autorahoituksen käsirahan rahoittamisesta.

 

Jos ostaa käytetyn auton yksityiseltä, eikä säästöjä ole, pikavippi tai kulutusluotto ovat ainoita mahdollisuuksia rahoittaa laina. Tietysti on mahdollista kysyä lainaa pankista, mutta sieltä voi olla erittäin vaikeaa saada lainaa, varsinkin jos on nuori ja juuri aloittanut työelämässä. Usein pankit vaativat autolainoihin nimitakauksen.

 

Markkinoilla on olemassa kohtuuhintaisia kulutusluottoja tämän kaltaisiin kuluihin. Esimerkiksi Freedom Rahoitus tarjoaa 3500 euron luottoa 100 euron avausmaksulla, 5 euron käsittelykuluilla ja 11 prosentin vuosikorolla. Lainan todelliseksi vuosikoroksi tulee 15 prosenttia.

 

Kotitalouksien rahankäytön avuksi suunnattu vinkkisivusto Suomen Rahatieto vinkkaa kuitenkin olemaan tarkkana autolainan kanssa: autoissa arvon laskee nopeasti, joten omaa rahoitustakin olisi hyvä olla. Varsinkin uusia autoja ostettaessa voi helposti käydä niin, että jos koko kauppasumma on rahoitettu lainarahalla autoa lunastettaessa auton arvo ei riitä kattamaan sitä varten otettuja lainoja. Käytettyjen autojen arvo ei tipahda niin nopeasti.

Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja

Takaisin

Siirry alkuun