Talousuutiset

Uutisia säästämisestä, sijoittamisesta ja rahoitusalasta

Pikaluottoja otetaan eniten näistä ammattiryhmistä

Pikaluottoja otetaan eniten näistä ammattiryhmistä

17.09.2018

Etua.fi lainapalvelusivusto selvitti ammattiryhmät, jotka hakevat eniten pikalainoja ja kulutusluottoja netistä. Tilasto oli yllättävän tasainen, tasaisempi kuin vastaava tilasto kahden vuoden takaa. Naisista tilaston huippua vetivät kuitenkin lähihoitajat ja miehistä yrittäjät.

Etua.fi sivusto analysoi selvitystä varten 46 000 lainahakemusta, jotka oli lähetetty sivuston kautta. Selvityksen mukaan kaikki ammattiryhmät olivat edustettuina, yllättävänkin tasaisesti. Vastoin yleistä uskomusta, matalapalkka-alat eivät olleet yliedustettuina, vaan hakijat olivat keskituloisia tavallisia suomalaisia työssäkäyviä. Etua.fi selvityksessä ei analysoitu, mistä tämä johtui, sillä onhan etenkin mediassa yleisenä käsitys, että pikalainoja haetaan juuri matalapalkka-aloilta.

Naisista netin pikalainoja ja kulutusluottoja hakivat eniten lähihoitajat, myyjät, yrittäjät, siivoojat ja sairaanhoitajat. Miehistä taas yrittäjät, rakennusmiehet, myyjät, autonkuljettajat ja kokit. Toimitusjohtajat olivat 36. yleisin ammattiryhmä, ja johtavassa tai esimiestehtävissä työskenteleviä oli hakijoista 5 prosenttia.

Etua.fi sivusto kilpailuttaa ja vertailee pikalainat ja kulutusluotot hakijan puolesta, yhdellä hakemuksella hakija saa lainahakemuksen jopa pariinkymmeneen lainapaikkaan. Etua.fi sivuston kautta voi kilpailuttaa myös asuntolainoja ja muita lainoja.

Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja

Takaisin

Siirry alkuun