Vertasimme vakuudettomat luotot

Autamme sinua löytämään edullisimman vakuudettoman luoton
-
50
60000
+
-
3 kuukautta
15 vuotta
+

Vakuudeton luotto netistä

Netistä haettavat kulutusluotot ja pikaluotot ovat pääasiassa aina vakuudettomia luottoja. Tämä tarkoittaa sitä, että luoton vakuudeksi ei tarvita mitään kiinteä omaisuutta tai arvopapereita. Vakuudettomissa luotoissa laina taataan omalla nimellä ja se mitoitetaan omaan maksukykyyn sopivaksi, jolloin sekä lainanottajan että lainantarjoajan riskit ovat mahdollisimman pienet. Silti vakuudeton luotto on aina rahoittajalle suurempi riski ja sen vuoksi vakuudettomissa luotoissa on aina korkeampi korko kuin vakuudellisissa luotoissa.

 

Vakuudeton luotto vertailussa

Vakuudetonta luottoa on mahdollista hakea jopa 60000 euroa. Isoissa summissa yhteishakijan mukana olo helpottaa lainan saantia.

Vakuudetonta luottoa voi nykyään hakea netistä kymmeniltä eri sivustoilta, kymmeniltä eri rahoitusyhtiöiltä ja pankeilta. Suomen markkinoilla toimii useita ulkomaisia, pääasiassa pohjoismaalaisia, rahoitusyhtiöitä, joilla ei ole liikettä eikä fyysistä pankkia Suomessa lainkaan. Nämä rahoitusyhtiöt ovat erikoistuneet netin kautta myönnettäviin nopeisiin vakuudettomiin luottoihin.

Luottovertailu löytää halvimmat lainat

Netin edullisimmat luotot löytyvät tietysti vertailemalla. Koska vaihtoehtoja on kymmeniä on nopeinta käyttään netin valmiita lainavertailuja, kuten Vertaaluotto.fi. Vertaaluotto.fi vertaa kaikenlaiset luotot eri lainasummissa asiakkaan puolesta. Lainavertailussa näet nopeasti edullisimman lainan, joka tietysti on listauksen kärjessä. Näet myös muuta, kuten lainojen ikärajat, laina-ajan ja kulut ja korot koko laina-ajalta sekä todellisen vuosikoron.

On tärkeää ottaa huomioon, että tulotasostasi riippuu millaisen lainan voit saada. Et siis välttämättä saa lainaa siitä edullisimmasta paikasta, mutta aivan ehdottomasti kannattaa sitä ainakin yrittää. Helppo on myös vertailla lainat lähettämällä lainahakemuksen lainojen kilpailuttamissivustoilta. Näiden kautta kilpailutat jopa 20 lainapaikkaa yhdellä hakemuksella, niin edulliset kuin kalliitkin luotot.

  •  

Vakuudeton luotto nopeasti tilille

Vakuudeton luotto vastaa monella tapaa nykyihmisen tarpeita paremmin kuin pankkien kautta haettava vakuudellinen luotto. Vakuudeton luotto on nopea ja joustava senkin vuoksi, että asiakkaan lainaehtojen täyttämisen tarkistamiseen kuluu aikaa vain muutama minuutti. Vakuudellisessa luotossa taas saattaa kulua useita päiviä, kun asiakkaan tarjoamien vakuuksien pantteja tarkistetaan ja mahdollisesti arvioidaan uudestaan. Vakuudettomissa luotoissa tätä jumppaamista ei ole.

Vakuudetonta luottoa myöntävien rahoitusyhtiöiden tulee kuitenkin noudattaa hyvää luotonantotapaa eli käytännössä varmistaa, että asiakas pystyy maksamaan takaisin hänelle myönnetyn lainan. Tämä varmistetaan paitsi pidättäytymällä myöntämästä liian suuria luottoja suhteessa asiakkaan maksukykyyn sekä tarkistamalla asiakkaan maksukyky. Tämän vuoksi nykyään yhä useammat lainafirmat kysyvät asiakkaan tulotiedot ja muut lainat, vaikka näitä tietoja ei periaatteessa ole Suomessa pakko luovuttaa.

Edellisistä seikoista johtuen vakuudettoman luoton voi saada tilille jopa samana päivänä hakemisesta! Näin nopeaan toimintaan harva perinteinen pankki pystyy, ja tämä nopeus onkin yksi tärkein syy netin vakuudettomien luottojen suosion nousussa. Toki vakuudetonta luottoa saa myös pankeista, mutta yleensä prosessi on hieman hitaampi. Plussana pankkilainoissa on se, että usein niissä vakuudettomatkin luotot ovat hieman edullisempia kuin netistä haettavat.

Paljonko vakuudetonta luottoa voi saada?

Netistä voi hakea vakuudetonta luottoa 50 eurosta 60 000 euroon jopa 15 vuoden maksuajalla. Lainasummat riippuvat olennaisesti lainantarjoajasta ja asiakkaan saamat luotot asiakkaan maksukyvystä. Pieniä, alle 1000€ luottoja on melko helppo saada, sillä esimerkiksi tulotietoja ei aina tarkisteta pienissä luotoissa ollenkaan.

Vertaa joustoluotot

Nykyään on melko yleistä hakea joustoluottoa, esimerkiksi 1000 euron, 2000 euron tai 3000 euron limiitillä. Joustoluottoa varten yleensä tarkistetaan asiakkaan maksukyky, eli asiakkaan tulee ilmoittaa lainantarjoajalle omat tulotietonsa ja todistaa se jotenkin. Joustoluottoa voi sitten käyttää kuin luottokorttia, eli tarvittaessa siirtää omalle tililleen tarvitsemansa summan.

Vakuudetonta luottoa voi saada sen verran, kuin mihin oma maksukyky riittää. Pienillä tuloilla et voi saada esimerkiksi 5000 euron kulutusluottoa. Keskituloisen sen sijaan on melko helppo saada kohtuullisen kokoisia kulutusluottoja vakuudettomasti, mutta kun lainasummat nousevat kymmeniin tuhansiin, maksukykyä saa olla jo melkoisesti.

Luottoa yhteishakijan kanssa

Nyrkkisääntönä voidaankin pitää sitä, että jo yli 5000 euron luotot kannattaa hakea yhteishakijan kanssa, esimerkiksi puolison kanssa. Tällöin maskukykyyn huomioidaan molempien hakijoiden tulot ja haluamansa ja tarvitsemansa lainasumman saaminen on paljon todennäköisempää. Kaiken lisäksi luoton saa todennäköisemmin paremmilla lainaehdoilla, kun on kaksi maksajaa.

Yhteishakijan on tärkeää muistaa, että hän ei ole vain luoton toisarvoinen takaaja, vaan hän on itse henkilökohtaisesti vastuussa koko summasta. Ei pelkästään puolikkaasta. Jos hakija ei selviä lainan takaisinmaksusta, se lankeaa kokonaisuudessaan yhteishakijan maksettavaksi. Puolisoiden kesken tässä ei liene mitään ongelmaa, mutta jos yhteishakija on esimerkiksi oma vanhempi tai sisarus, tämä on tärkeää tiedostaa.Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja
Siirry alkuun