Luottojen lainamäärät

Vertasimme luottojen lainamäärät eri lainapaikoissa

Luottojen lainamäärät eri lainapaikoissa

vippien lainamäärätYllättikö pikainen rahatarve? Toiko posti kenties mukanaan hammaslääkärilaskun tai menikö päivittäin tarvitsemasi auto rikki? Haluatko vaihtaa maisemaa tai pitäisikö maksaa vuokra? Vertaaluotto selvitti eri lainapaikkojen myöntämät lainamäärät.

Lainapalvelut tarjoavat pientä ja suurta lainaa moniin elämän tarpeisiin, kaikenlaisilla laina-ajoilla sekä erilaisilla koroilla. Vertailemalla palveluita vältyt ikäviltä yllätyksiltä jälkikäteen ja voit jopa säästää selvää rahaa. Luottojen lainasummat ovat yleensä noin 20-500 euroa, riippuen pitkälti palvelun tarjoajasta. Luottojen lainamäärät riippuvat tietenkin myös lainan hakijan taloudellisesta tilanteesta ja myös siitä, minkä ikäinen henkilö on. Monet luottojen tarjoajat tarjoavat erisuuruisia lainoja eri-ikäisille hakijoille, mutta ehdottomasti alin ikäraja kaikilla palveluntarjoajilla on 18-vuotta. Monet lainayhtiöt antavat esimerkiksi 20-vuotiaille enemmän lainaa ensimmäisellä kerralla, kuin he antavat ensilainaa nuoremmille hakijoille. Myös pikalainan ottamisesta kertyneellä kokemuksella on osansa pelissä: Jos olet aikaisempi asiakas, joka on maksanut aikaisemman luottonsa ajallaan, saat melko varmasti suurempaa lainaa - joskus jopa paremmilla koroilla. Luottojen lainamäärät voivat siis riippua palvelusta, hakijan iästä ja kokemuksesta.

Nettiluotot ovat ainoita lainoja, joiden saamiseen hakija ei tarvitse vakuuksia tai takaajia. Koska nimensäkin mukaan ne ovat pikalainoja, niitä tarvitaan yleensä pikaisesti ja pikaiseen tarpeeseen. Silloin yleensä luottojen lainamäärät ovat tiedossa. Lainaiyritykset antavat pikalainoja paristakympistä eteenpäin, jopa kuuteen tuhanteen euroon asti. Yleensä pikalainat ovat esimerkiksi kymppejä, satasia tai tonneja – joten joskus voit joutua ottamaan lainaa jopa yli tai ali tarpeen. Tällä hetkellä ei ole juurikaan lainayrityksiä, jotka antavat sinun valita juuri haluamasi summan sentilleen.

Kun olet ottamassa luottoa, muista ottaa huomioon luottojen lainasummat, korot ja mahdollisesti pikalainan saamisesta koituvat muut kulut. Yleensä luottojen korot ovat suhteellisesti melko korkeita ja niiden maksuajat lyhyitä, keskimäärin 30 päivää. Monet palveluntarjoajat tarjoavat kulutusluottojaan kuitenkin reiluun hintaan ja reilulla korolla – esimerkiksi 200 euron pikalainasta voit keskimäärin joutua maksamaan vain 20-30 euroa kuussa. Tämä ei ole kertamaksuna todellakaan korkea summa, mutta tämä vaihtelee paljon erilaisten luottojen tarjoajien välillä.

Vertailemalla luottoyhtiöiden tarjoamien lainojen kuluja ja korkoja voit säästää lainassasi jopa useasta kympistä pariin sataan euroon. Ennen pikaluoton ottamista kannattaa miettiä tarkasti, kuinka nopeasti voit maksaa lainasi takaisin, sillä myös se voi vaikuttaa koron pienuuteen tai suuruuteen. Mitä lyhyemmän maksuajan valitset, sitä vähemmän lainasi yleensä korkoineen maksaa. Luottojen lainamäärät ja myös ajat vaikuttavat siis lopullisiin kuluihin.

Netistä löytyy paljon haku- ja vertailukoneita, joiden avulla voit vertailla lainoja haluamasi summan avulla. Näin löydät juuri itsellesi sopivan pikaluoton ja maksat sen juuri siinä ajassa, kun pystyt sen todella maksamaan. Näin et kohtaa ongelmia ja inhottavia yllätyksiä maksun kanssa jälkeenpäin.

Jos huomaat lainan ottamisen jälkeen valinneesi esimerkiksi sinulle huonon maksuajan tai liian pienen tai suuren lainan, sinulla on aina oikeus rahojen palauttamiseen. Suomen lain mukaan lainafirma on kuin mikä tahansa etätuotekauppa, jonka tuotteilla kuluttajalla on 14 päivän palautusoikeus. Kun olet saanut lain velvoittamat ennakkotiedot sekä oman sopimuksen jossain muodossa, sinulla on 14 päivää aikaa ilmoittaa peruutuksestasi lainaa sinulle antaneelle yritykselle. Tämän jälkeen sinun tulee palauttaa luottosi kokonaisuudessaan viimeistään 30 päivän kuluttua, muuten lainafirmoilla on oikeus mitätöidä peruutus. Peruutuksen voit tehdä millä tahansa tavalla, mutta suositeltavinta on tehdä peruutus perinteisellä postilla. Lainafirmalla on oikeus veloittaa lainaamasi summan lisäksi myös vuosittainen korko siltä ajalta, kun lainarahat olivat sinun hallussasi. Tämä oikeus yrityksellä on vain siinä tapauksessa, että asiasta on kerrottu yrityksen nettisivuilla, ennakkotiedoissa tai sopimuksessa.Etsitkö luottoa?
Vertaa halvin kulutusluotto - Yli 50 lainantarjoajaa
Vertaa luottoja
Siirry alkuun